Allah’ın insanlara olan davetini acaba bize açıklayabilir misiniz? Allah insanları neye davet ediyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah’ın insanlara olan davetini acaba bize açıklayabilir misiniz? Allah insanları neye davet ediyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’ın insanlara olan davetini acaba bize açıklayabilir misiniz? Allah insanları neye davet ediyor?

Sevgili kardeşlerim! Zamanımızda mevcut olan 3 temel kitap, sırasıyla Tevrat, İncil ve Kur’ân-ı Kerim; hepsi mutluluğa davet eder.

Sevgili kardeşlerim! Hamdolsun ki; Allahû Tealâ bize Tevrat’ı da inceletti. İncil’i de inceletti. Kur’ân-ı Kerim’i zaten kendi dilimiz olması hasebiyle Allahû Tealâ en güzel şekilde bize öğretti. Hep aynı şeyleri gördük sevgili kardeşlerim.

• Allah’a ulaşmayı dilemek. (1 safha)
• Mürşide tâbiiyet. (2. safha)
• Ruhun Allah’a ulaşması. (3. safha) (1. TESLİM)
• Fizik bedenin Allah’a teslimi. (2. teslim)
• Nefsin Allah’a teslimi. (5. safha)
• Muhlis olmak. (6. safha)
• İradenin Allah’a teslimi. (7. safha)

Ve sonuç; ne gördük? Bir insan ruhunu, vechini (yani fizik vücudunu), nefsini ve iradesini Allah’a teslim etmekle vazifelidir. Allahû Tealâ bu sebeple dînin adına “İslâm dîni” demiş. Yani? Yani, teslim dîni. Ruhun, fizik bedenin, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi.

Sevgili kardeşlerim! Şimdi diyoruz ki: “Biz İslâm’ız. Bizim kitabımız bunu emreder. Ruhu, vechi, nefsi ve iradeyi Allah’a teslim etmeyi.” Eee... Ötekiler emretmez mi? İnceledik sevgili kardeşlerim, derin derin hepsini... Bir de baktık ki; Tevrat’ta da aynı şeyler var. 7 safha ve 4 tane teslim, Tevrat’ta da var. Sonra, hristiyanların İncil’ini inceledik. 7 safha ve 4 teslim, İncil’de de var. Kur’ân-ı Kerim’i zaten incelemiştik. 7 safha ve 4 teslim Allahû Tealâ tarafından bize öğretilmiş, diğerleri gösterilerek.

Sevgili kardeşlerim! Neyle karşı karşıyayız? Bir tek Allah vardır. Tevrat da Allah’ın indirdiği bir kitaptır. İncil de Allah’ın indirdiği bir kitaptır. Kur’ân-ı Kerim de Allah’ın indirdiği bir kitaptır. Üçü de mukaddes kitaptır. Ve üçünün de indirildiği kişiler hepsi nebîdir, peygamberdir. Hz. Musa bir peygamberdir. Hz. İsa bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz bir peygamberdir.

Ve “hatem’ün nebiyyîn”dir. Yani nebîlerin sonuncusudur. Nübüvvet, peygamberlik müessesesi, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ile sona ermiştir. O, son Nebî’dir. Hatem'ün nebîyyin; nebîlerin hitam bulduğu kişi demektir. Nebîlerin sona erdiği kişi, son Nebî. Son peygamber. Bundan sonra kıyâmete kadar Allahû Tealâ hiçbir ülkeye nebî göndermeyecektir. Gönderdiği insanların en üstün olanları gene resûller olacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Nebîlerle resûlleri karşılaştırdığımız zaman, aynı şeylerle karşılaşmayız. Nebîler; peygamberlerdir. Resûller; peygamber değildir. Bütün nebîler aynı zamanda mutlaka resûldür. Ama bütün resûller aynı zamanda nebî değildir.

Nübüvvet, risâletten üstündür. Nübüvvet peygamberliktir. Risâlet resûllüktür. Üstün olan peygamberlerdir. Ve Hz. Musa da Hz. İsa da Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de peygamberdir. Ama peygamberlik Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz ile birlikte sona ermiştir. Kıyâmete kadar peygamber yani nebî artık gönderilmeyecektir. Bütün kavimlerde bu görevi resûller icra edecektir. Kıyâmete kadar Allahû Tealâ’nın koyduğu kanun böyle!

Allah razı olsun.

Benzer konular