Gerçek mutluluk ve nefsanî mutluluk arasında bir fark var mıdır? Gerçek mutluluğa acaba nasıl ulaşabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Gerçek mutluluk ve nefsanî mutluluk arasında bir fark var mıdır? Gerçek mutluluğa acaba nasıl ulaşabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Gerçek mutluluk ve nefsanî mutluluk arasında bir fark var mıdır? Gerçek mutluluğa acaba nasıl ulaşabiliriz?

Sevgili kardeşlerim! Nefsanî mutluluk diye birşey olmaz. ‘Memnuniyet’ diyebilirsiniz onun adına ancak... Bir şeyin standartlarından, şartlarından memnun olmak. Ama o bir mutluluk değildir. Mutluluk, memnun olmanın ötesinde birşey... Ve insanı her açıdan saran bir müessesedir. Mutlu insan, çok ayrı ayrı açılardan birşeyler kazanabilmiş olan insandır. Bir defa gerçekten mutlu olan bir insan, hiç kimseye düşman olması mümkün olmayan bir insandır. Mutluluğun temelinde; nefsin afetlerinin yokluğuna paralel bir seyir söz konusudur. Dünyadaki en mutlu insanlar; ruhlarını, vechlerini, nefslerini ve iradelerini Allah’a teslim edebilenlerdir. Onların nefslerinde hiç afet kalmadığı için, onlar dünyadaki en mutlu insanları teşkil ederler. Tabiî bu muhteva Allah’a en yakınlığı da beraberinde getirir.

Sevgili kardeşlerim! Mutlu olmak istiyorsanız, çok zikir yapın! Zikrinizi arttırdıkça mutluluğunuzun da ona paralel olarak arttığını göreceksiniz.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular