Mutlu olmak istiyorum. Nefsimden ve şeytandan kurtulmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Mutlu olmak istiyorum. Nefsimden ve şeytandan kurtulmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutlu olmak istiyorum. Nefsimden ve şeytandan kurtulmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim?

Herhalde tâbî oldun! Olmuşsan eğer zikrini devamlı arttırmak mecburiyetindesin. Arttırdıkça en önemlisi dünya mutluluğun devamlı olarak artacaktır. Zikir, ibadetlerin bu sebeple Allahû Tealâ tarafından en büyüğü olarak ilan edilmiştir. Diyor ki Allahû Tealâ:

29/ANKEBÛT-45: Utlu mâ ûhıye ileyke minel kitâbi ve ekımıs salâte, innes salâte tenhâ anil fahşâi vel munker(munkeri), ve le zikrullâhi ekber(ekberu), vallâhu ya’lemu mâ tasneûn(tasneûne).
Kitaptan sana vahyedilen şeyi oku ve salâtı ikâme et (namazı kıl). Muhakkak ki salât (namaz), fuhuştan ve münkerden nehyeder (men eder). Ve Allah’ı zikretmek mutlaka en büyüktür. Ve Allah, yaptığınız şeyleri bilir.


“ve le zikrullâhi ekber.”

ve: ve
le: mutlaka
zikrullâh: Allah'ın adını “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye sesle veya (Allah, Allah, Allah, Allah…) diye sessiz veya içinden, kişinin dilini bile kımıldatmadan içinden “Allah” diye söylemesi. Ama 3.’sü insanlar tarafından çok başarılı bir neticeye ulaştırılamaz. 1. ve 2. uygundur. Kişi ya sesli olarak zikreder “Allah, Allah, Allah...” diye veya sessiz olarak (Allah, Allah, Allah, Allah…) diye.

Allahû Tealâ zikri farz kılıyor.

1- Bu az zikirdir; günün yarısından daha az zikir.
2- Çok zikir; günün yarısından daha fazla zikir yani 12 saatten daha fazla zikir, çok zikirdir.
3- Bir de zikri daim; daimî zikir; bir kişinin zikirle yatıp uyurken de Allahû Tealâ’yı zikretmesi ve uyandığı zaman da zikrinin devamı.

İşte en kıymetli zikir bu zikirdir. Bu zikir daimî zikirdir.
 
Allah razı olsun.


Benzer konular