Ben Allah'ın dostu olmak için ne yapmalıyım? Hz. Rabia gibi nasıl olabilirim?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Ben Allah'ın dostu olmak için ne yapmalıyım? Hz. Rabia gibi nasıl olabilirim?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ben Allah'ın dostu olmak için ne yapmalıyım? Hz. Rabia gibi nasıl olabilirim?

Allah'a ulaşmayı dileyerek başlayacaksın evlâdım! Ve böyle bir dilekten sonra boy abdesti alacaksın, hacet namazını kılacaksın. Allah'tan mürşidini soracaksın. Allah'ın gösterdiği mürşid veya bunun bir vekili, mutlaka ulaşman lâzımgelen, el öpmen lâzımgelen bir hüviyet taşır. Gideceksin, sana en yakın olan kimse o mürşidin emrinde olanlardan, vekâlet verdiklerinden veya mürşidin kendisi senin bulunduğun yerdeyse…

Böylece hedefe gidersin. Ama “Benim bulunduğum yerde bir tane mürşid var. Ben oraya gidip tâbî olmak istiyorum. Uygun mu?” diye sorarsan biz deriz ki: “Hayır, uygun değil.”  Yapman lâzımgelen; Allah’tan, boy abdestini alıp mürşidini sorman ve o mürşidin bir vekiline ulaşıp ona tâbî olmaktır.

Herkesin tıynetini, sahip olduğu vasıfları Allah bilmektedir. Ve herkese Allahû Tealâ’nın tayin ettiği mürşid, o vasıfların sahibi olmak mecburiyetinde olduğu için, bu mutlaka Allah'tan sorulmalıdır. Ve o standartlarda yaşanmalıdır. Yani kendisine ait olan mürşid hangi vasıfların sahibiyse Allahû Tealâ onu bildiği için kişi sorduğunda hacet namazını kılıp sorduğunda o kişiye o mürşidi gösterecektir. Onu hedefine ulaştıracak olan mürşidi gösterecektir. Bu da o kişiyi mutlak olarak hedefe ulaştırır.

Allah razı olsun.

Benzer konular