“İnsanları sevin, mutlu olun.” diyorsunuz. Bu söylediklerinizi dünyada birçok kişi yaşamıyor. Acaba bunun sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » “İnsanları sevin, mutlu olun.” diyorsunuz. Bu söylediklerinizi dünyada birçok kişi yaşamıyor. Acaba bunun sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“İnsanları sevin, mutlu olun.” diyorsunuz. Bu söylediklerinizi dünyada birçok kişi yaşamıyor. Acaba bunun sebebi nedir?

Yaşamayan insanların hatası Allah’a ulaşmayı dilememektir, Allah’ın kanunlarını hiçe saymaktır. Allah, o kişiyi Yaratandır! Yaratan ne ister? Yaratan ister ki; yarattığı herkes mutlu olsun. Cinleri de yaratan Allah’tır, insanları da yaratan Allah’tır. Ve ister ki; cinler de mutlu olsunlar kendi aralarında, insanlar da mutlu olsunlar kendi aralarında.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ kanunu ne kadar güzel koymuş: “Kime ne kadar mutluluk verebilirseniz, o mutluluğun aynını Allah size de yaşatır.” Yani bir insan 10 kişiye mutluluk verebilse, o mutlulukların toplamı kadar mutluluğu o bir kişi yaşayacaktır. Bir insan 20 kişiye mutluluk verebilse, 20 kişinin her birine verdiği mutluluğun toplamını kendisi yaşayacaktır. Bu onun gayretlerinin neticesinde vücuda gelen bir sonuçtur ki; arkasından buna eklenen nedir? Başkalarının da onun güzel davranışlarından esinlenerek kendisine güzel davranması… İnsanlar hep beklerler; etrafındaki insanlar kendilerine güzel davransınlar. Ama bunun anahtarının kendilerinde olduğunu bilmezler.

Hepinizin elinde sevgili kardeşlerim! Siz insanlara güzel davranışlarla davranmadığınız sürece size güzel davranılmaz. Bu Allah’ın kanunudur.

Öyleyse Allahû Tealâ’nın böyle bir kanunu varsa, yapmamız lâzımgelen şey belli değil mi? Görevimiz başka insanları mutlu etmek ve herbirine verebildiğimiz, sağlayabildiğimiz mutluluğun aynını bizim de yaşama imkânımız.

Öyleyse 10 kişiye mutluluk veren bir insanla, 100 kişiye mutluluk veren bir insanın mutluluğu aynı değildir. Hayatını başka insanların mutluluğuna adamış olanlar dünyadaki en mutlu insanlardır. Bütün gayretleri başka insanları mutlu etmektir ve onlar, o tadı almışlardır. Başka insanları mutlu ettikçe, o mutlu ettikleri insanların sayısı çoğaldıkça kendi mutluluklarının ona paralel bir dizayn içinde devamlı arttığını, daha çok mutlu olduklarını yaşadıkları zaman, bunu hem kendileri gerçekleştirmeye devam edeceklerdir, hem de etrafındaki insanlara da anlatacaklardır. “Mutlu olmak istiyorsan başkalarını mutlu et. Göreceksin ki; asıl sen mutlu olacaksın.”

Öyle değil mi sevgili kardeşlerim? Bir insan etrafındaki 20 kişinin her birine “A” kadar mutluluk verse, kendisi “20 A” kadar mutlu olacaktır.

Öyleyse yapmamız lâzımgelen şey açık ve kesin standartlarda bellidir. Yapmamız lâzımgelen şey, etrafımızdaki herkesi mutlu etmektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular