Siz hep “Seviniz!” diyorsunuz ama bugün İslâm âleminin çoğu şiddet ve nefret içerisinde. Bu ikilem neden kaynaklanıyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Siz hep “Seviniz!” diyorsunuz ama bugün İslâm âleminin çoğu şiddet ve nefret içerisinde. Bu ikilem neden kaynaklanıyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Siz hep “Seviniz!” diyorsunuz ama bugün İslâm âleminin çoğu şiddet ve nefret içerisinde. Bu ikilem neden kaynaklanıyor?

Ee, görevlerin yapılmamasından…

Ayrıca insanlar kendilerine göre hedefler tayin etmişler. Diyorlar ki: “İslâm’ın şartı 5’tir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek.” Ama Allahû Tealâ “5’tir.” demiyor “7’dir.” diyor. Allah'a ulaşmayı dilemek var bunun arkasından; 6.’sı. 7.’si de asıl önemlisi, en önemlisi 7.’si Allah'a teslim olmak.

1- Ruhumuzu Allah'a teslim etmek.
2- Fizik bedenimizi Allah'a teslim etmek.
3- Nefsimizi Allah'a teslim etmek.
4- İrademizi Allah'a teslim etmek.

Hepsi Kur’ân-ı Kerim'de farz! Ve bizim sevgili dîn adamlarımızla konuştuğunuz zaman bu istikamette bir bilgiyi size veremiyorlar. Sevgili kardeşlerimiz! Bunları onlar Kur’ân-ı Kerim'den bilmeleri lâzım. İslâm’ın şartı 5 değildir, İslâm’ın şartı 7’dir. Ve onlara söylerseniz eğer “Senin dîninin adı ne?” diye. Bu kesin bir teslim olur onlar için, kesin bir kabul olur.

Ne diyor? “Benim dînimin adı İslâm.” “Ne demek İslâm? Bana cevap verebilir misin?” dediğiniz zaman yalan söyleyemez. İslâm, teslim olan demek. O zaman “Sevgili kardeşim, sevgili hocam! Allah razı olsun. İslâm teslim olan demek. Ne kadar güzel söyledin. Bizi de bu istikamette bilgilendirmiş oldun. Sorabilir miyim hocam, ayıp olmazsa? Allah'a sen neyini teslim ettin?” İşte film koptu! Bizim dîn adamları, İslâm’ın 5 şartıyla hareket ettikleri için ne ruhlarını ne fizik bedenlerini ne nefslerini ne de iradelerini Allah'a teslim edemezler.

Sevgili kardeşlerim! Allah'a ruhunuzu teslim etmeniz için mutlaka bir mürşidinizin olması lâzım. Allah'tan mürşidinizi soracaksınız. Boy abdesti alacaksınız, hacet namazını kılacaksınız. Allah'tan mürşidinizi soracaksınız. Göstermedi! Tekrar soracaksınız, tekrar soracaksınız… Mutlaka Allahû Tealâ gösterir. Gösterirse ne yapacaksınız? O mürşide veya onun sizin bulunduğunuz yerde bulunan bir vekiline, tövbe vermek yetkisi olan bir vekiline tâbî olacaksınız. Tâbiiyetle beraber ruhunuz vücudunuzdan ayrılır, Allah'a doğru yola çıkar. 7-8 aylık bir devrenin sonunda, ruhunuz 7 tane gök katını aşmış olur. 7. katta 7 tane âlemden geçmiş olur. Oradan Sidretül Münteha’ya çıkmış olur. Oradan da Allah'ın Zat’ına ulaşmış olur. Ne olursunuz? Ermiş evliya olursunuz.

İşte sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istedikleri bu kadar basit ve kolay. Kim Allah'a ulaşmayı dileyip ölürse 1. kat cennete girerken, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Tâbî olan bu kişinin ruhu mutlaka 7-8 ay içinde Allah'a ulaşır. Allah ulaştırır. Çünkü ifade açık bir şekilde Kur’ân-ı Kerim'de yer almış. “Kim Bana ulaşmayı dilerse, Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ.
 
42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


Allah bu sorumluluğu alıyor üzerine. Kişinin istemesi, Allah'ın katında yeterli. Ona yardım edip mutlaka o kişinin ruhunu Kendisine Allah ulaştırıyor. Ne olur ulaştırırsa?


Allah'a ulaşmayı dileyen bu kişi 1. kat cennetin sahibi olurken, mürşidine tâbî olan kişi 2. kat cennetin sahibi oluyor. Ve ruhu vücudundan ayrılıyor, Allah'a ulaşıyor. Allah'a ruhu ermiş olan birisi 3. kat cennetin sahibi oluyor ve artık o sadece evliya değildir, ermiş evliyadır. Sonra fizik vücudun teslimi; 4. kat cennet. Nefsin teslimi; 5. kat cennet.  Muhlis olmak; 6. kat cennet. İradeyi Allah'a teslim etmek; 7. kat cennet sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular