İnsanlara İslâm’ı anlatıyoruz ama sevdiremiyoruz. Ne yapabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » İnsanlara İslâm’ı anlatıyoruz ama sevdiremiyoruz. Ne yapabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanlara İslâm’ı anlatıyoruz ama sevdiremiyoruz. Ne yapabiliriz?

Onlara yaklaşım biçiminizin ne olduğunu bilmem lâzım. Sevgili kardeşlerim! İnsanları şu veya bu şekilde zorlamanız, onların hedefe gitmesini sağlamaz; tam aksine ters tesir yapar. Bu bakımdan dîn adamları olarak sizler, Allah'a ulaşmayı dilemekten başlayan, bu hedefe ulaşacak olan insanlara bir anlatım biçiminiz olmalı. Şu anda koskoca bir İslâm âlemi, İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş vaziyette. Bu ise büyük bir yanlışlıktır, eksikliktir. Evet. Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. İslâm’ın 5 şartı. Ama İslâm’ın şartı 5 değildir. Allah'a ulaşmayı dilemek 6. şarttır. Allah'a teslim olmaksa 7. şarttır ki en önemlisi olan 6 ve 7, şeytan tarafından İslâm âleminden gizlenmeye çalışılıyor.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlara anlatın. “İslâm’ın şartı 5 değildir.” deyin. Allah'a ulaşmayı dilemek 6. şart ve ruhunuzu, fizik bedeninizi, nefsinizi ve iradenizi Allah'a teslim etmek 7. şart. “Dikkat edin.” diyeceksiniz. “Dîninizin adı, İslâm dîni yani teslim dîni. Şimdi sen bana diyorsun ki: ‘Ben namaz kılıyorum, oruç tutuyorum, zekât veriyorum, hacca gidiyorum, kelime-i şahadet de getiriyorum. İslâm’ın 5 şartını yerine getiriyorum. Daha ne istiyorsun? Daha ne yapayım? Bu kadarı bana yeter.”

Yetmez sevgili kardeşlerim! Evet, namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Ama İslâm’ın şartı 5 değildir. İslâm’ın şartı 7’dir. Bunlar var. Namaz kılmak var, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek ama 6.’sı Allah'a ulaşmayı dilemek, 7.’si de; hepsinden önemli, Allah'a teslim olmak.

Ruhu 1, fizik bedeni 2, nefsi 3, iradeyi 4. Allah'a ruhu, vechi, nefsi ve iradeyi teslim etmekle hepiniz vazifelisiniz. İslâm, teslim olmaktır. Ve bu 4 tane teslim faktörü ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimi, Kur’ân-ı Kerim'de farz kılınmıştır. Ve şeytan, bütün İslâm âlemine korkunç bir tuzak kurmuştur ve bunları devre dışı bırakmayı başarmıştır.

Sevgili kardeşlerim! Dînini öğrenmek isteyen, bizlere ulaşsın. Onlara diyoruz ki: “Hayır. İslâm; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek ve kelime-i şahadet getirmek değildir.” Bu şartların 5’inde de teslimle alâkalı hiçbir şey yok. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Ama sen;

* Allah'a ruhunu teslim etmek mecburiyetindesin; 1.
* Fizik bedenini teslim etmek mecburiyetindesin; 2.
* Nefsini teslim etmek mecburiyetindesin; 3.
* İradeni de Allah'a teslim etmek mecburiyetindesin; 4.

Bunları teslim ettiğin zaman asıl cennet katlarını aşabilirsin. Bu teslimler yoksa İslâm da yok.

İslâm, teslim olan demek sevgili kardeşlerim! “Ben İslâm’ım. İslâm’ın 5 şartını yaşıyorum.” demeniz bir şey ifade etmiyor. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek; İslâm’ın 5 tane şartıdır sadece. Ama İslâm’ın şartı 5 değildir, 7’dir.
Allah'a ulaşmayı dilemek, 6. şart ve teslimler, 7. ve en önemli şart. Ve şeytan bunu koskoca bir İslâm âlemine unutturmakla vazifeli kılmış kendisini. Ve bizim dîn adamlarına gidip sorduğumuz zaman “İslâm’ın şartı kaçtır?” diye, size “İslâm’ın şartı 5’tir.” derler. Bu korkunç bir aldanmadır! Bu korkunç bir yanlıştır!

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ Kur’ân-ı Kerim'i indirmiş, hamdolsun ki! Biz bunları söylerken, Kur’ân-ı Kerim'den bahsederek konuşuyoruz size. Olmazsa Allahû Tealâ’dan sorarak konuşuyoruz. Allah’la konuşulur mu? Evet. Şu anda dinlediğiniz bu kişi yani biz, her zaman Allah ile konuşmak yetkisinin sahibiyiz. Bu devrin imamı da biziz. Huzur namazının bu devirdeki imamı da biziz. Her an Allah ile konuşmak yetkisinin sahibiyiz. Her an dilediğimizi O’na sorarız. Yüce Rabbimiz de bize mutlaka cevabını verir. O, sahibimizdir. O, Allah’tır.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ kapıları ardına kadar açmış. İstiyor ki; bütün insanlar hedeflerine ulaşsınlar. Şu anda dînlere baktığımız zaman ilk musevilik, sonra hristiyanlık en sonra da İslâm geliyor, tarih sırası itibariyle. Ama Hz. Musa da bir peygamberdir, Hz. İsa da bir peygamberdir, Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz de bir peygamberdir. “Bizim peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’dir. Biz ötekileri peygamberlikten saymayız.” diyen birisi, büyük bir hatanın içindedir. Kur’ân-ı Kerim'de Hz. Musa’nın da Hz. İsa’nın da peygamber olduğu açık bir şekilde yer almış durumda sevgili kardeşlerim!

Öyleyse hepimiz kendimize düşen görevi en güzel şekilde yapmalıyız. Allahû Tealâ’nın bizden istediğine baktığımız zaman ne görüyoruz? Allahû Tealâ bizim ermiş evliya olmamızı istiyor. Yani namaz kılacağız, oruç tutacağız, zekât vereceğiz, hacca gideceğiz, kelime-i şahadet getireceğiz ama Allah'a ulaşmayı dileyeceğiz. Ve mürşidimize tâbî olacağız. Tâbî olmazsak ne olur? Tâbî olmazsak İslâm olamayız. İslâm, teslim olan demek. Hiç kimse ruhunu Allah'a teslim etmedikçe Allah'a teslim olmuş olmaz.

1- Ruhumuzu,
2- Fizik bedenimizi,
3- Nefsimizi,
4- İrademizi.

Bu 4 faktörü de Allah'a teslim etmekle vazifeliyiz. Ve bunlar gerçekleşmezse cehenneme mi gideriz? Hayır, daha O’nu dilediğimiz anda Allahû Tealâ cehennemden kurtarıyor bizi. “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştırmayı nasip kıl.” Böyle bir talebin sahibi olan kişi, 1. kat cenneti hak etmiştir. Allahû Tealâ ona, bunun üzerine hacet namazını kıldığı takdirde mutlaka mürşidini gösterecektir. İşte o mürşide ulaşıp da ona tâbî olduğu an, kişinin ruhu vücudundan ayrılıp Allah'a doğru yola çıkar. 7-8 aylık bir devrede de bu ruh mutlaka Allah'a ulaşır.

Ne oldu? Kişinin ruhu Allah'a ulaştığı için o kişi ermiş evliya oldu. Ruhu Allah'a erdi. Bundan sonra kişi fizik vücudunu Allah'a teslim edecektir. Nefsini teslim edecektir. Muhlis olacaktır. İradesini de Allah'a teslim edecektir. Ve böylece 7 tane safhayı tamamlamış olacaktır. Allahû Tealâ’nın en üst kat cennetlerine girebilecektir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey, açık ve kesindir. Allah'a teslim olmamız. 4 teslim diyorlar: Ruhun teslimi, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi ve iradenin teslimi. Herkes için bu teslimler farzdır. “Ee bu teslimleri tamamlayamazsak cehenneme mi gideceğiz?” Olur mu?

* Daha insan Allah'a ulaşmayı dilediği takdirde 1. kat cennetin sahibi. Sonra ne yapıyor bu kişi?
* Mürşidine tâbî oluyor ve ruhu vücudundan ayrılıyor; 2. kat cennetin sahibi.
* Ruh Allah'a ulaşıyor. Bu, 3. kat cennetin sahibi kılar kişiyi.
* Sonra kişi fizik vücudunu teslim ediyor; 4. kat cennet.
* Nefsini teslim ediyor; 5. kat cennet.
* Muhlis oluyor; 6. kat cennet.
* İradesini de Allah'a teslim ediyor; 7. kat cennet.

Bütün insanlar için cennetler hazırlanmış. Her kademe için hazır bir cennet var. Sevgili kardeşlerim! Herşey çok mu güzel yoksa bana mı öyle geliyor? Ne diyorsunuz? Allah hepinizden razı olsun.

-Allah sizden razı olsun Muhterem Efendimiz! Herşey sizinle güzel inşaallah.

Benzer konular