Allah'a ulaşmayı dileyenler arasında kurulan sevgi bağının daha da üst seviyelere çıkabilmesi için en doğru düşünce biçiminin ne olması gerekir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Allah'a ulaşmayı dileyenler arasında kurulan sevgi bağının daha da üst seviyelere çıkabilmesi için en doğru düşünce biçiminin ne olması gerekir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı dileyenler arasında kurulan sevgi bağının daha da üst seviyelere çıkabilmesi için en doğru düşünce biçiminin ne olması gerekir?

En doğru düşünce biçimi kişinin zikrini arttırma yolundaki düşünce biçimidir. 24 saatlik bir zaman parçası içinde o gün ne kadar zikir yaptınız sevgili kardeşlerim? İşte mutluluğunuz ölçüsü, o kadardır. 24 saatlik bir zaman parçasında 12 saat zikir yapmışsanız, siz yarı yarıya mutluluğu yaşayan bir insansınız. Öyle bir gün gelecektir ki; eğer gayretinizi esirgemezseniz, “Ben bu hedefe mutlaka ulaşacağım.” diye Allahû Tealâ’dan devamlı taleplerde bulunursanız ve en sağlam biçimde bu hedeflere ulaşmayı gerçekleştirebilirseniz, daimî zikre ulaştığınız zaman dünyanın en mutlu insanlarından birisi olacaksınız sevgili kardeşlerim! Çünkü 24 saat boyunca hep mutlu olacaksınız. Ne zaman zikirle yatarsanız ve kalktığınız zaman da hala zikretmekte olduğunuzu fark ederseniz uyandığınız zaman; işte o zaman uykunuzu zikirle geçirdiniz demektir. Allahû Tealâ’nın emrettiği hususlardan, üst seviye hususlardan en önemlisi budur. Bu sizi daimî zikre ulaştırır ki; hayatınızı sonsuz bir mutluluğa ulaştıran bir merdiveni tırmanmış olursunuz.

Allah razı olsun.

Benzer konular