“Herkesi seveceksiniz.” diye öğrendik sizden. Peki, bize zulmedenleri ve düşmanlık yapanları da sevecek miyiz? Ben bunu pek yapamıyorum. Bu konuda bize nasıl bir tavsiyeniz olur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » “Herkesi seveceksiniz.” diye öğrendik sizden. Peki, bize zulmedenleri ve düşmanlık yapanları da sevecek miyiz? Ben bunu pek yapamıyorum. Bu konuda bize nasıl bir tavsiyeniz olur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“Herkesi seveceksiniz.” diye öğrendik sizden. Peki, bize zulmedenleri ve düşmanlık yapanları da sevecek miyiz? Ben bunu pek yapamıyorum. Bu konuda bize nasıl bir tavsiyeniz olur?

Kardeşimiz bu “yapamıyorum” ifadesiyle kendisine düşen gayreti henüz gösteremediğini ispat etmiş oluyor.

Sevgili kardeşlerim! Başkalarını devreden çıkartın! Siz kalın ve Allah ile siz birlikte olun. O zaman Allahû Tealâ’nın size ne kadar büyük yardımlar ettiğini göreceksiniz. Sonra da adım adım Allahû Tealâ’nın başka insanların size verdikleri, evvelce verebildikleri o sıkıntıları artık veremediklerini yaşayacaksınız. Çünkü sizinle beraber Allah olacak ve içinizdeki onların size evvelce ulaştırıp da size tesir eden negatif faktörleri, Allahû Tealâ’nın devre dışı bıraktığını yaşayacaksınız. O zaman dünyadaki mutlu insanlardan birisi de siz olacaksınız. Ve şunu da öğreneceksiniz ki; Allah'a ulaşmayı dilemeden, en azından ruhunu Allah'a ulaştırmadan insanların o daha üst seviyedeki mutluluğu yakalamaları mümkün değildir.

Mutluluk nefsin afetlerinin azalmasıyla paralel bir seyir takip eder. Bunun da yolu zikirdir. Gök katlarının birer birer çıkılması, 7. gök katındaki 7 tane âlemden geçtikten sonra Allah'a ruhun ulaşması bir son değildir. Bundan sonraki devrede kişi Allah'a teslimlerini gerçekleştirecektir. Bunlar birbirinin arkasından gelen, daha çok zikre ihtiyaç gösteren bir muhteva taşır. Fizik bedenin tesliminin ötesinde nefsin teslimi, mutlaka daimî zikri gerektirir. İradenin teslimi de aynı standartları ifade eder.  

Sevgili kardeşlerim! Öyleyse zikir seviyesiyle nefsinizin afetlerindeki azalma muhtevası bir beraberliktir. Ne kadar köfte, o kadar ekmek! Ne kadar çok zikrederseniz nefsinizin afetleri o kadar çok azalır. Nefsinizin afetleri ne kadar çok azalırsa, siz o kadar çok mutlu olursunuz.

Hepsi bu kadar Allah razı olsun. 

Benzer konular