Allah'ı zikretmek isteği kişide nasıl oluşur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allah'ı zikretmek isteği kişide nasıl oluşur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'ı zikretmek isteği kişide nasıl oluşur?

Allah’ı zikretme isteği, kişide Allah'a ulaşmayı dilerse gerçekleşen bir muhteva taşır. Yoksa İslâm’ın 5 şartını yaşamaya devam eden bir kişi için namaz kılmak, oruç tutmak hacca gitmek, zekât vermek, kelime-i şahadet getirmek; evet, hepsi de farz. Ama Allah'a ulaşmayı dilemek yoksa o kişide zikir iştiyâkı oluşamaz.  Çünkü ancak zikirle bir insanın ruhu 7 tane gök katını aşarak (tabiî mürşide tâbiiyetten sonra) Allah’ın Zat’ına ulaşır. Ermiş demek, ruhun ermiş olması demek. Nereye ermesi demek? Allah'a ulaşması… Ruhun Allah'a ulaşması, Allah'a ermesi demek. Ermiş demek, ruhu Allah'a ulaşmış demek.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Bir insan mürşidine tâbî olmadıkça onun ruhu vücudunu terk edip hiçbir şekilde Allah'a ulaşamaz. Sadece onlara has bir olgu. O da şarta bağlı: Kim Allah’tan mürşidini sorarsa, Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşmak mecburiyetindedir. Çünkü onun yapısına uygun olan mürşid yapısı Allah’ın seçtiği mürşidtir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün mürşidler insanları irşad etmekle görevlidirler. O mürşidlerin gerçek anlamda vazife yapanları ise Allah ile konuşabilenlerdir. Onlar, ne yapmışlardır? Onlar, ruhlarını, fizik bedenlerini, nefslerini ve iradelerini Allah'a teslim etmişlerdir. Ve Allah ile her an konuşabilmek imkânının sahipleridir. Herşeyi Allah’tan diledikleri anda sorabilirler. Allah’ın cevap vermemesi de mümkün değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular