Allah'a ulaşmayı diledim. 8 aydır zikir yapıyorum. Fakat tövbe almadım. Acaba tövbe almam gerekir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Allah'a ulaşmayı diledim. 8 aydır zikir yapıyorum. Fakat tövbe almadım. Acaba tövbe almam gerekir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmayı diledim. 8 aydır zikir yapıyorum. Fakat tövbe almadım. Acaba tövbe almam gerekir mi?

Gerekir tabiî. Zaten anlamı yok ki geri kalanları yapması. Onun, Allahû Tealâ dînimize “İslâm dîni” diyor. Yani teslim dîni bunun mânâsı. Hiç kimse mürşidine tâbî olmadan ruhu vücudunu terk edip Allah'a doğru yola çıkamaz. Dolayısıyla o kişinin Allah'a teslim olması yani gerçek anlamda İslâm olması mümkün değildir.

Sevgili kardeşlerim! İslâm, İslâm’ın 5 şartından ibaret değildir. En korkunç yanlışlık, işte İslâm âleminde budur. Namaz kılmak da farzdır, oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farzdır. Tamam. Ama bu farzlar yetmez. İslâm, İslâm’ın 5 şartından ibaret değildir. 7 tane şart var. Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet. Bu 2 tane muhteva hedefe götürür insanı.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey; herkesin ruhunu Allah'a ulaştırmasıdır. Dînimizin adı bunu tam olarak ifade eder. İslâm! Yani teslim olan. İslâm, teslim olan demektir. Hiç kimse Allah'tan mürşidini sormadan, o mürşide ulaşıp tâbî olmadan, onun ruhu vücudundan ayrılıp da Allah'a doğru yola çıkamaz. Onun için İslâm’da tâbiiyet, farzların en büyüğüdür. Tâbiiyet yoksa o kişinin ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah'a ulaşması, hiçbir şekilde mümkün değildir.

Sevgili kardeşlerim! Bu istikamette kendinize düşen görevi yapın. İnsanlara anlatın! Anlatın ki; İslâm’ın 5 şartını yaşayanlar, namaz kılarak, oruç tutarak, zekât vererek, hacca giderek, kelime-i şahadet getirerek hedeflerine ulaşamazlar. Hiç kimsenin ruhu vücudundan ayrılmadan Allah'a ulaşamaz. O kişi ermiş evliya asla olamaz.

Sevgili kardeşlerim! İslâm âlemi hedeflerini unutmuşa benzer. Biz de Allah’tan öğrendiğimiz ilmi onlara anlatarak 7 safha ve 4 teslimi önlerine süreriz. Allahû Tealâ “Allah'a ulaşmayı dilemek.” diyor, “Mürşide tâbiiyet, ruhun Allah'a ulaşması, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi Allah'a teslim etmek.” Tam 7 tane safhadan bahsediyor. Bu safhaların hepsi hedeflere ulaşmak için şart, sevgili kardeşlerimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular