Sevgiyi nasıl tarif edebiliriz? Sevgi acaba gelişebilir mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Sevgiyi nasıl tarif edebiliriz? Sevgi acaba gelişebilir mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sevgiyi nasıl tarif edebiliriz? Sevgi acaba gelişebilir mi?

Kardeşimiz “sevginin değişmesi” demekle ne demek istiyor orasını çok anlamadık. Sevmek insanın kalbiyle gerçekleştirdiği ve Allah’ın emrettiği en güzel standardı ifade eder. Allahû Tealâ diyor ki: “Seviniz, nefret ettirmeyiniz. Nefret etmeyiniz. Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.” diyor.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Hepimizin Allahû Tealâ katında bir görevi var: Sevmek ve nefret etmemek… Peki, niçin Allahû Tealâ bunu istiyor. İşte cevap burada. Çünkü Allahû Tealâ herkesin insan adı verilen, insan olarak yarattığı ruhu, vechi, nefsi ve iradesi olan insan adı verilen bu malûkunun cennete girmesini ister. Bu sebebe dayalı olarak onu yaratmıştır. Ama insanı serbest iradesiyle birlikte yaratmıştır ki; kendi iradesiyle bunu gerçekleştirsin ve lâyık olduğunu ispat etsin Allahû Tealâ’ya.

Kim serbest iradesiyle ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah'a teslim ederse, o en güzel cennete ulaşmak imkânının sahibi olur. Her insan bunu başaramaz. Daimî zikir hiç de kolay birşey değildir. Ama kişi merdivenleri yavaş yavaş çıkarsa, yavaş yavaş zikrini artırırsa Allah’ın yardımıyla, eğer gerçekten Allah'a ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini teslim etmeyi diliyorsa Allahû Tealâ ona mutlaka yardım edecektir.  

Sevgili kardeşlerim! Teslimleriniz arttıkça Allah’ın size olan yardımlarının ve size verdiği mutluluk hissiyatının çoğaldığını sonra kalbinizi tamamen kapladığını yaşayacaksınız. O zaman dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olursunuz.

Allah razı olsun.

Benzer konular