Diğer insanlara olan sevgimizin fazlalığı Allah'a olan sevgimizi acaba azaltır mı?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Diğer insanlara olan sevgimizin fazlalığı Allah'a olan sevgimizi acaba azaltır mı?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Diğer insanlara olan sevgimizin fazlalığı Allah'a olan sevgimizi acaba azaltır mı?

Sizin insanlara olan sevginiz arttıkça Allah'a karşı olan sevginiz artar. Allah’a karşı olan sevginiz arttıkça başka insanlara karşı olan sevginiz artar. Bu iki sevgi grubu birbirine çok yakın bir izle hareket halindedirler. Allah'ı seven başka insanları da sever. Başka insanları seven Allah’ı da sever. Devamı: Allah da onu sever, başka insanlar da onu sever.

Öyleyse dünyadaki en büyük yanlış; “Onlar, beni sevsin de ben onu o zaman severim.” tarzındaki bir anlayıştır.

Sevgili kardeşlerim! Bir ömür boyu bekleyebilirsiniz. Böyle bir yanlışa girerseniz, onlar sizi sevmezlerse siz de onları sevmezseniz, o zaman beklersiniz hep. Onlardan da sizi seven birkaç kişi mutlaka çıkacaktır. O zaman siz de onları belki seversiniz. Ama siz onları sevmedikçe sizi sevenlerin sayısını arttırmanız mümkün olmayacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın kanunu; “Severseniz sevilirsiniz.” şeklinde. Severseniz sevilirsiniz. Sizden gelecek olan sıcak davranışlar, sizden onlara ulaşacak olan sevecen davranışlar, sizin onları sevdiğiniz konusundaki inancı onlarda yeşertecek ve yerli yerine sağlam köklerle yerleştirecektir. Ve siz onları daha çok sevdikçe onların da sizi daha çok sevdiğini yaşayacaksınız.

Sevgili kardeşlerim! Bu sebeple; “Onlar, beni sevsin de ben o zaman onları severim.” tazındaki bir inancın ne kadar büyük bir yanlış olduğunu anlamışsınızdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular