Konferansınız çok güzel, çok feyiz alıyoruz. Dikkatimi çeken konu sevgiden çok bahsetmeniz. Sevgi neden bu kadar çok önemli, sevgi bir ibadet midir? Sevmekle derece kazanabilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Konferansınız çok güzel, çok feyiz alıyoruz. Dikkatimi çeken konu sevgiden çok bahsetmeniz. Sevgi neden bu kadar çok önemli, sevgi bir ibadet midir? Sevmekle derece kazanabilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Konferansınız çok güzel, çok feyiz alıyoruz. Dikkatimi çeken konu sevgiden çok bahsetmeniz. Sevgi neden bu kadar çok önemli, sevgi bir ibadet midir? Sevmekle derece kazanabilir miyiz?

Sevmek bir ibadet değildir. Ama sevmek bir ihtiyaçtır. Allahû Tealâ bunun için Kur’ân-ı Kerim’e şu ifadeyi koymuş: “Seviniz (1), sevdiriniz. Nefret etmeyiniz, nefret ettirmeyiniz.”

Öyleyse Allahû Tealâ’nın hedefi, insanların birbirini sevmesidir. Seversek ne olur? Seversek o sevdiğimiz insana karşı o beslediğimiz sevgi yüzünden en güzel davranışları sergileriz. Bunun karşılığı nedir? O güzel davranışların muhatabı olan kişinin de bize aynı güzellikle geri dönmek istemesini temin etmektir. Allahû Tealâ hiçbir şeyi sebepsiz yapmaz. “Seviniz, nefret etmeyiniz. Sevdiriniz, nefret ettirmeyiniz.” ifadesi bunun en açık delilidir. Hepimiz sevmeliyiz. Etrafımızdaki insanları sevmeliyiz ki; onlar da bizi sevsin.

Allahû Tealâ bunu istediği için herkese görev veriyor: “Seviniz!” diyor. İşte kim; “O beni sevsin de ben onu ondan sonra severim.” diye bir düşüncenin sahibiyse bilsin ki; o şeytanın kendisini geciktirmesi hatta belki de Allah’a ulaşmayı dilemeyerek cehenneme almasına sebebiyet verecek olan bir muhteva taşır.

Sevgili kardeşlerim! Neden? Neden Allahû Tealâ’nın bize verdiği emirleri yerine getirmeyeceğiz de şeytanın istediğini yapacağız? Mademki Allahû Tealâ diyor ki: “Ruhunuzu Bana ulaştırın.” Öyleyse ruhumuzu Allah’a ulaştıracağız. Ulaştırmak için ne yapmamız lâzım? Tevrat da İncil de Kur’ân-ı Kerim de cevap veriyor. Bir tâbiiyet söz konusu. Tâbiiyetle beraber ancak ruhun vücuttan ayrılması söz konusu olabilir.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın istediği şey, onların hepsinin cennetine girmesidir. Allahû Tealâ insanlara peygamberleri vasıtasıyla indirdiği mukaddes kitaplarla Tevrat (birincisi), İncil (ikincisi), Kur’ân-ı Kerim (üçüncüsü)… Üçü de peygamberdir. Hz. Musa bir peygamberdir. Hz. İsa bir peygamberdir. Hz. Muhammed Mustafa bir peygamberdir ve hatemen nebiyyindir. Yani peygamberlik müessesesi Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz’le sona ermiştir. Artık peygamber gelmeyecektir. Öyleyse bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın emirlerini yerine getirmek asıldır.

Allah razı olsun.

Benzer konular