Günümüzde eskiye göre insanlar arasında sevgi ve hoşgörü çok azalmış durumda. Bu manevi hasletlerin artması toplum içerisinde nasıl mümkün olabilir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Günümüzde eskiye göre insanlar arasında sevgi ve hoşgörü çok azalmış durumda. Bu manevi hasletlerin artması toplum içerisinde nasıl mümkün olabilir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüzde eskiye göre insanlar arasında sevgi ve hoşgörü çok azalmış durumda. Bu manevi hasletlerin artması toplum içerisinde nasıl mümkün olabilir?

Bu hedeflerin gerçekleşmesi için kişilerin Allah'a ulaşmayı dilemeleri lâzım. Ne yazık ki zamanımızda İslâm, İslâm’ın 5 şartına endekslenmiş durumda. Gerçekten namaz kılmak da oruç tutmak da zekât vermek de hacca gitmek de kelime-i şahadet getirmek de farz. Ama İslâm’ın 5 şartı insanları hedefe götürmez.

• O kişinin Allah'a ulaşmayı dilemesi lâzım (6) ve
• Teslimlerini gerçekleştirmesi lâzım.

Allah'a ulaşmayı dilemek demek 1. teslimi sağlamak üzere talepte bulunmak demek. Allah'a ulaşmayı dilemek; Allah'a ulaşmak Allahû Tealâ’nın 1. emri. Ruhunuzu ölmeden evvel Allah’a ulaştırmak mecburiyetindesiniz hepiniz sevgili kardeşlerim! Buna ermiş evliya olmak deniyor.

Allah'a ulaşmayı dileyen bir insan harekete geçmiştir. Mürşidine tâbiiyetle ruhu, mutlaka vücudundan ayrılacaktır. Bu vücudundan ayrılan ruh, Allah’a ulaşmak üzere vücudundan ayrılmıştır. O kişinin zikrini adım adım arttırmasıyla kişinin ruhu 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katlarına yükselecektir. 7. katta 7 tane âlemden geçecek ve oradan da dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaşacak ve oradan Allah’ın Zatı’na ulaşacaktır. İşte bütün insanlar için ölmeden evvel ölmek budur. Ölmeden evvel, o kişinin ruhunun Allah’a ulaşması bu dünya hayatında; onlara ermiş denir.  Ermiş.

Nereye ermiş? Allah’a ermiş.
Nesi ermiş? Ruhu ermiş.

Ama dünya hayatını yaşarken Allah’a ermiş. Yoksa ölümden sonra bütün insanların ruhu Allah’a geri döner. Allah razı olsun.

Benzer konular