Sevmek ve mutluluk dünyanın en önemli şeyleri olmasına rağmen, günümüz dîn anlayışında niye bu kavramlar hiç geçmiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Sevmek ve mutluluk dünyanın en önemli şeyleri olmasına rağmen, günümüz dîn anlayışında niye bu kavramlar hiç geçmiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Sevmek ve mutluluk dünyanın en önemli şeyleri olmasına rağmen, günümüz dîn anlayışında niye bu kavramlar hiç geçmiyor?

Sevgili kardeşlerim! Günümüzdeki dîn tatbikatı namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekât vermeyi, hacca gitmeyi, kelime-i şahadet getirmeyi emrediyor. Buna İslâm’ın 5 şartı diyorlar ve insanları mutlu edeceğinden eminler. Bunlar hiç kimseyi mutlu edemez sevgili kardeşlerim! Hepsi de farzdır; namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek. Ama bir insanın mutlu olabilmesini temin eden şey nefsindeki afetlerin, kalbindeki afetlerin azalmasıdır. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek bunları sağlamaz.

Bunu sağlayacak olan şey zikirdir. Onun için iblis İslâm âleminden zikri kaldırmayı başarmış; mürşide tâbiiyet ve zikir. Mürşide tâbiiyet önemli mi? Son derece önemli. Çünkü bir insan mürşidine tâbî olmadıkça, ruhu asla vücudunu terk edip, Allah’a doğru yolculuğa çıkamaz. Allah’a doğru yolculuğa çıkması ve 7 kat gökleri aşabilmesi, o kişinin mutlaka hacet namazını kılıp, Allah’tan mürşidini sorması ve Allah’ın gösterdiği mürşide ulaşarak veya onun bulunduğu mevkide bulunan bir vazifelisine ulaşarak tâbî olması, onu o hedefe ulaştırır.

Allah razı olsun.

Benzer konular