Başkalarını mutlu etmekle bizim mutluluğumuz ve sevgiyi yaşamamız arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Sevgi » Başkalarını mutlu etmekle bizim mutluluğumuz ve sevgiyi yaşamamız arasında nasıl bir bağlantı vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Başkalarını mutlu etmekle bizim mutluluğumuz ve sevgiyi yaşamamız arasında nasıl bir bağlantı vardır?

Sevgili kardeşlerim! Başkalarına ne kadar mutluluk ulaştırabilirseniz, Allahû Tealâ sizi de o kadar mutlu eder. Allah’ın istediği şey nedir? Hepinizin başka insanları mutlu edecek bir hüviyet kazanmanız… O zaman ne olur? O zaman dünya cennet olur. Eğer herkes etrafındaki herkesi mutlu etmek için yaşıyorsa ve bunu yapmak onlara bir zevk veriyorsa, huzur veriyorsa, mutluluk veriyorsa o zaman, o insan Allah’ın Kendisine emrettiği şeyleri yerine getirmiş olan bir insandır ve başka insanları Allah’ın emirlerine ulaştırmaktan büyük mutluluk duyar.

Allahû Tealâ bütün insanlara bunu farz kılmış. Herkes Allah'a ulaşmayı dileyecek. Herkes mürşidine ulaşacak, tâbî olacak. Tâbiiyetinden sonra ruhu vücudundan ayrılacak ve Allah’a doğru yola çıkacak. Sonra da Allah’a o ruh 7-8 aylık bir devrede ulaşacak. Buraya kadarını Allahû Tealâ garanti ediyor. İfadeyi tekrar edelim: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor Allahû Tealâ. Allah garanti ediyor. Allah fizik vücudun teslimini garanti etmiyor. Nefsin teslimini garanti etmiyor. İradenin teslimini garanti etmiyor. Ama “Kim Bana ulaşmayı dilerse yani ruhunu Bana ulaştırmayı dilerse Ben onun ruhunu Kendime ulaştırırım.” diye, Allah’ın Kur’ân-ı Kerim’de açık âyeti var. Öyleyse Allahû Tealâ herkesi 3. kat cennetine mutlaka ulaştıracak olan bir yardımın sahibidir.

Bütün insanlar için 3. kata kadar olan cennetler açık sevgili kardeşlerim! O zaman biz de sormaz mıyız sizlere? Herşey çok mu güzel, yoksa bize mi öyle geliyor? O zaman kim olursa olsun, Allah'a ulaşmayı dilemişse o kişinin ruhunu Allah mutlaka Kendisine ulaştıracaktır, 7-8 aylık bir ömrü varsa kişinin. Ama yoksa da Allah'a ulaşmayı dilemiş, ölmüşse gene 1. kat cennetin sahibidir. Allah’a ruhun ulaşması için geçen süre 7-8 aylık bir zaman parçasıdır. Ama Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir kişi, bunun sahibi olmamasına rağmen 1. kat cennetin sahibidir. Yaşasaydı ne olacaktı? Mutlaka mürşidine tâbî olacaktı. 2. kat cennetin sahibi olacaktı. Ruh da vücudundan ayrılacaktı. 7-8 ay içinde ruh Allah’a ulaşacaktı ve bu kişi ermiş evliya olacaktı.

Sevgili kardeşlerim! Bütün kapılar herkese açık. İnsanlara bunları anlatın. Sevgili kardeşlerim! Onlardan kurtardığınız her biri için Allahû Tealâ size derecat kazandırır. Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ bütün insanların cennete girmesini istiyor. İblis de bütün insanların cehenneme girmesini istiyor. Ama hâkim olan her zaman Allah’tır.

Sevgili kardeşlerim! Allah’a verdiğimiz sözü unutmayın. Dînimizin adı İslâm dîni yani teslim dîni. Kim; “Ben müslümanım.” diyorsa, o Allah’a teslim olmak mecburiyetinde olan kişidir. Mutlaka Allah'a ulaşmayı dileyecektir. Mutlaka mürşidini Allah’tan soracaktır. Mutlaka mürşidine ulaşıp, tâbî olacaktır. Tâbiiyetin neticesinde de 7-8 aylık bir devrenin sonunda mutlaka ruhu Allah’a ulaşacaktır. Ruhu Allah’a ulaşan herkes için 3. kat cennet garantidedir.

Allah'a ulaşmayı dileyen bir kişi 1. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbî olan bir kişi 2. kat cennetin sahibidir. Ruhunu Allah’a ulaştırabilen kişi 3. kat cennetin sahibidir. Bütün insanların 3. kat cennetin sahibi olması bu sebeple garanti altına alınmıştır. O kişi ruhunu Allah’a ulaştırabilirse o zaman 3. kat cennet olur. Sonra fizik vücudun teslimi; 4. kat cennet, nefsini teslim; 5. kat cennet, muhlis olmak ve iradesini teslim etmek 6 ve 7. kat cennetleri ifade eder. Bütün insanlar için kapılar ardına kadar açık sevgili kardeşlerim! Etrafınızdaki insanlara bunları gayet rahat, açık bir şekilde anlatabilirsiniz. Hepsi Kur’ân âyetidir.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular