Mutluluk ve zikir arasındaki bağlantı nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Mutluluk ve zikir arasındaki bağlantı nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Mutluluk ve zikir arasındaki bağlantı nedir?

Mutlulukla zikir arasında çok sağlam bir ilişki söz konusudur. Mutluluk bir insanın nefsinin afetlerinin yüzdesine bağlı bir olaydır. Nefsinin kalbinin afetlerin %50’sini yok edebilen bir insan %50 mutlu olabilir. Daimî zikre ulaşan kişi ise nefsinin kalbindeki bütün afetleri mutlaka yok edecektir; kısa bir zamanda bu gerçekleşir. O zaman nefsinin kalbinde afet hiç kalmayacağı cihetle, o kişi dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaktır. Çünkü her attığı adım Allahû Tealâ’nın emrettiği istikamette tahakkuk edecektir ve onu mutlu edecektir. O kişi başkalarına karşı nezâketle davranan birisi olur. O kişi başkalarını sever ve hayatını onları mutlu etmeye adar. Farkına varmıştır ki; kime ne kadar mutluluk verebilirse aynı mutluluğu kendisi yaşayacaktır.

Öyleyse bir kişi ya da 2 kişiye mutluluk veren kişi ile 10 kişiye, 20 kişiye mutluluk veren insanlar arasında mutluluk farkı mutlak olarak olaşacaktır. Ne kadar çok insanı mutlu edebilirseniz, o kadar çok siz mutlu olursunuz. Çünkü her birine o gün verebildiğiniz mutluluğun aynını Allahû Tealâ size de mutlaka yaşatır. Bir diğer açıdan baktığımız zaman meseleye, nefsinizin kalbindeki afetler ne kadar azalmışsa, zikir seviyenizin daimî zikre ulaşması hâlinde nefsinizin kalbinde hiç afet kalmayacaktır. O zaman dünyadaki en mutlu insanlardan birisi olacaksınız sevgili kardeşlerim!

O zaman siz de aynı şarkıyı söylersiniz: “Herşey çok mu güzel, yoksa bana mı öyle geliyor?” Ne diyorsunuz? Dinliyoruz inşaallah.

-Allah razı olsun Muhterem Efendimiz! Sizinle ve himmetinizle inşaallah herşey çok güzel Muhterem Efendimiz!

Benzer konular