Zikri daim yapmanın en kolay yolu nelerdir? Ve bu konuda sevgimizi de acaba nasıl arttırabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Zikri daim yapmanın en kolay yolu nelerdir? Ve bu konuda sevgimizi de acaba nasıl arttırabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Zikri daim yapmanın en kolay yolu nelerdir? Ve bu konuda sevgimizi de acaba nasıl arttırabiliriz?

Sevgili kardeşlerim! Zikri daime ulaşmak kolay bir şey değildir. Bunun hayatınızın en büyük hedefi olduğunu hiç unutmayacaksınız. Şeytan sizin daimî zikre ulaşmamanız için herşeyi yapar. Bunların hepsine sabır göstermek mecburiyetindesiniz. Zikrinizin seviyesini düşürmemek, yavaş yavaş arttırmakla bunu gerçekleştirebilirsiniz. Nefsinizin başlangıçta afetlerle dolu olması sebebiyle yapacağınız büyük hamleler sizi yolda bırakabilir. Onun için zikrinizi arttırırken küçük ölçeklerde arttırmaya çalışın ve vazgeçmeyin. Bir yerde takılırsanız orada ısrar edin, devam edin ve artışınızı daha küçük noktalara, daha küçük noktalara taşıyın. Ama hedefiniz daima daha yukarılara yükselmek olmalı. Bu yükselmenin seviyesi küçük küçük adımlarla olursa, daha ihtiyatlı ve daha garantili bir yol takip etmiş olursunuz.

Sevgili kardeşlerim! İnsanları sevmelisiniz. Sevmekle kalmamalısınız; sevginizi belli etmelisiniz. Böylece onların da sizi sevdikleri gerçeğini yaşayacaksınız. Allah’ın kanunu açık ve kesin: “Severseniz, sevilirsiniz. Nefret ederseniz, nefret edilirsiniz.”

İşte bu kadar basit sevgili kardeşlerim! Öyleyse ipler başkasının elinde değil; ipler bizlerde… Biz başka insanlara güzel, daha güzel, daha güzel davranışlarla davranırsak, o zaman her geçen gün mutluluğumuzun arttığını yaşayacağız. Ve bizi sevenleri biz de sevmekle hedefimize doğru yola çıkmış olacağız. Gün geçtikçe etrafımızdaki insanları daha çok sevdiğimizi hissedeceğiz ve bunu açık bir şekilde ortaya koyacağız. Karşılığı ne olur? Karşılığı da mutlaka sevilmek olur sevgili kardeşlerim! Severseniz, sevilirsiniz. Nefret ederseniz, nefret edilirsiniz.

Allah razı olsun.

Benzer konular