Allahû Tealâ; “Kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, ona şeytanı musallat ederiz.” buyuruyor. Burada acaba bahsedilen zikir nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Zikir » Allahû Tealâ; “Kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, ona şeytanı musallat ederiz.” buyuruyor. Burada acaba bahsedilen zikir nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ; “Kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, ona şeytanı musallat ederiz.” buyuruyor. Burada acaba bahsedilen zikir nedir?

43/ZUHRÛF-36: Ve men ya’şu an zikrir rahmâni nukayyıd lehu şeytânen fe huve lehu karîn(karînun).
Ve kim Rahmân’ın zikrinden yüz çevirirse, şeytanı ona musallat ederiz. Böylece o (şeytan), onun yakın arkadaşı olur.


“Allah” kelimesinin tekrarı… “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sesli, “Allah, Allah, Allah, Allah, Allah” diye sessiz, bir de dilini de kımıldatmadan, ağzını da kımıldatmadan kişinin içindeki sesle kalbinden “Allah” kelimesini tekrar etmesi… Dilimizi de kımıldatmadık ama “Allah” kelimesini iç dünyamızda tekrar ettik.

Herkes bulunduğu şartlara göre dilediği standartlarda zikir yapabilir. Zikir Allahû Tealâ’nın temel emridir. Çünkü zikir olmasa ruhun vücuttan ayrılması ve Allah’a doğru bu yolculuğu gerçekleştirmesi mümkün olmaz. Bu yolculuğu ruha yaptıran şey, Allah kelimesinin tekrarıdır. Ruh vücudu terk eder, Allah’a doğru yola çıkar ve 7-8 aylık bir devre içinde Allahû Tealâ 7 tane gök katını o ruha aştırır. 7 tane gök katını aşan ruh 7. katta 7 tane âlemden geçerek soldan sağa doğru, 7. âlemden Allah’ın Zat’ına dikey bir yolculukla yükselerek ulaşır. Ulaşır ve Allah’ın Zat’ında Allah’ın ruhu yok olur.

Allah razı olsun.

Benzer konular