Dünyalık bir şey istenirken, mutluluk getirmesi mi yoksa hayır kazanmamız için mi istemeliyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Dünyalık bir şey istenirken, mutluluk getirmesi mi yoksa hayır kazanmamız için mi istemeliyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Dünyalık bir şey istenirken, mutluluk getirmesi mi yoksa hayır kazanmamız için mi istemeliyiz?

Anlayamadım tekrar eder misin?

- Dünyalık bir şey istediğimiz zaman, bunu mutluluk getirmesi istikametinde mi yoksa hayır kazanmamız için mi istemeliyiz?

İkisi ayrı ayrı şeyler ve olaylar da zaten hangisini ifade edeceğinizi gösterir. Böyle bir ayırım yapmanız gerekmiyor. İstediğiniz şey Allahû Tealâ’nın emirlerine uygunsa probleminiz yok, yasaklarına uygunsa probleminiz yok. Yani Allah’ın emirlerini yerine getiriyorsanız, tamam. Yasakları da işlemiyorsanız gene tamam.

Allahû Tealâ için bütün insanları kurtarmak söz konusu. O istiyor ki; herkes cennete girsin. Ama bunu kişinin davranış biçimlerine bağlamış. Her dakika ya derecat kazanırsınız ya da kazanamazsınız. Eğer daimî zikrin sahibiyseniz, her an derecat kazanırsınız bir ömür boyu. Eğer zikretmiyorsanız o zaman derecat kazanamazsınız. Eğer bir kişi namaz kılmıyorsa o derecat kazanamaz yani namazın kazandıracağı derecatı kazanamaz.

Bütün insanlar için Allahû Tealâ emirler vermiş. Niçin? Niçin namaz kılmamızı emrediyor? Çünkü namaz kılarak derecat kazanacağız. O kazandığımız dereceler de bizi cennete götürecek olan bir hüviyet kazandıracak bize. Allahû Tealâ bütün kapıları açmış, emirlerini vermiş ve bizim bu güzellikleri gerçekleştirmemizi istiyor.
 
Allah razı olsun.

Benzer konular