Çevremizdeki insanlar, başka insanları mutlu etmenin boş bir davranış olduğunu düşünüyorlar. Bu konuda o insanlara mutluluğun faydalarını nasıl anlatabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutluluk » Çevremizdeki insanlar, başka insanları mutlu etmenin boş bir davranış olduğunu düşünüyorlar. Bu konuda o insanlara mutluluğun faydalarını nasıl anlatabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Çevremizdeki insanlar, başka insanları mutlu etmenin boş bir davranış olduğunu düşünüyorlar. Bu konuda o insanlara mutluluğun faydalarını nasıl anlatabiliriz?

Sevgili kardeşlerim! Onlara diyeceksiniz ki: “Kime, insanlardan hangisine ne kadar mutluluk verebilirsen aynı mutluluğu Allah da sana yaşatır." Öyleyse Allah’ın kanunu bu olduğuna göre başka insanlara mutluluk vermek üzere her an hareket halinde olmalıyız. Evvelâ "Bunu yaparsak ne kaybederiz?"; ona bakalım. Hiçbir şey kaybetmeyiz. İnsanları kurtarmış oluruz.

Sevgili kardeşlerim! Kim Allah’tan mürşidini sorar da Allah’ın kendisine gösterdiği mürşidine veya onun vekiline ulaşır, tâbî olursa o kişi, Allah’a ulaşmayı dilemiş; 1. kat cennetin sahibi olmuş, mürşidine tâbî olarak 2. kat cennetin sahibi olmuştur. Ruhu vücudundan ayrılacaktır. Allah’a doğru yola çıkacaktır. Ve bu kişi 3. kat cennetin sahibi mutlaka olacaktır.

Sevgili kardeşlerim! “Allahû Tealâ ne istiyor?” diye bakıyoruz: O bizden sadece mutlu olmamızı istiyor. Allah’ın istediği şey budur. İnançlı olmayan bir insan, Allah’a inanmıyorsa  o, gerçek mutluluğu hiçbir zaman yaşayamaz. Ömrü boyunca hep çalışacaktır, didinecektir. Belki çok paralar kazanacaktır. Ama mutlu olması mümkün değildir. Çünkü nefsi afetlerle dolu olmakta devam edecektir.

Hiç kimsenin nefsindeki afetler o kişi mürşidine ulaşıp, tâbî olmadıkça onu terkedip, gitmez. Kalbi kapkaranlık, kapkara bir kalp olarak o kişi bir ömür boyu yaşar. Ama mutlu olamaz, manevi güzellikleri yaşayamaz ve manevi alanda gök katlarını birer birer aşması da hiçbir zaman mümkün olamaz. Bütün insanlar için 7 kat cennetin 7’si de hazırdır. Kişi nereye lâyıksa ruhu o kat cennete girecektir. Eğer Allah ile bir ilişkisi yoksa kişinin, hedeflerini tayin etmemişse o kişinin gideceği yer cehennemdir. Cennetlerin tatbikatına baktığımız zaman bir insanın:

- 1. kat cennete gitmesi, Allah’a ulaşmayı dilemesiyle mümkündür.
- Mürşide tâbiiyet 2. kat cenneti ifade eder.
- Ruhun Allah’a ulaşması 3. kat cenneti,
- Fizik bedenin teslimi; 4,
- Nefsin teslimi; 5,
- Muhlis olmak; 6,
- İradeyi Allah’a teslim etmek 7. kat cenneti kazandırır kişiye.

Allah’ın kanunu budur. Bu kanun sonsuz kadar devam edecektir.

Allah razı olsun.

Benzer konular