Allah’a ulaşmayı dilemeden öldüğümüzde amellerimiz boşa mı gidiyor? Acaba hayırlarımız ne oluyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âmellerin Boşa Gitmesi » Allah’a ulaşmayı dilemeden öldüğümüzde amellerimiz boşa mı gidiyor? Acaba hayırlarımız ne oluyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dilemeden öldüğümüzde amellerimiz boşa mı gidiyor? Acaba hayırlarımız ne oluyor?

Hayırlarınız aynen olduğu yerde duruyor. Ama Allahû Tealâ’nın ölçüsü, bir insanın kazandığı derecelerin kaybettiği derecelerden fazla olması. Cennete girmenin şartını koymuş Allahû Tealâ: Kazandığınız dereceler kaybettiğiniz derecelerden fazla olacak. Her yaptığınız güzel şey size derecat kazandırır. Allah'ın emirlerini yerine getiriyorsanız devamlı derecat kazanırsınız. Başka insanlara hizmette mi bulunuyorsunuz? Derecat kazanırsınız. Başka insanları mutlu mu ettiniz? Derecat kazanırsınız.

Tersi de derecat kaybetmektir. Başka insanları huzursuz mu ediyorsunuz davranışlarınızla? Her huzursuzluk verdiğiniz olayda derecat kaybedersiniz. Allah'ın emirlerini yerine getirmiyor musunuz? Derecat kaybedersiniz. İstiyor ki; Allahû Tealâ farz kılmış günde 5 vakit namazı meselâ. “Bunu 7 vakte çıkarmalısınız.” diye biz de söylüyoruz. Gerçekleştirirseniz kazanmanız söz konusu. Gerçekleştirmezseniz, Allah’ın emirlerine itaat etmediğiniz için derecat kaybedersiniz.

Sevgili kardeşlerim! Olayı bütünleştirdiğimiz zaman ne görüyoruz? Allahû Tealâ’nın biz insanları ne kadar çok sevdiğini görüyoruz. Bir kişinin Allah’a ulaşmayı dileyerek ölmesi, böyle bir dileğin sahibi olduğu için onu 1. kat cennete Allahû Tealâ’nın kabul etmesi, Allah’ın ne kadar büyük bir ni’meti. Öyle değil mi sevgili kardeşlerim?

Ya bu kişi yaşarsa ve mürşidine tâbî olursa, mutlaka 2. kat cennetin sahibi olarak ölür. Bu noktada ölse… Yaşasa ruhunu Allah’a ulaştıracak. Allahû Tealâ ulaştırıyor ruhunu. Kişi bundan sonra ölüyor; 3. kat cennetin sahibi.

Ne yapmış? Allah'a ulaşmayı dilemiş, hacet namazını kılmış, mürşidini sormuş. Allah ona mürşidini göstermiş, tâbî olmuş, ruhu vücudundan ayrılmış; 2. kat cennetin sahibi. Ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra da ölmüş. 3. kat cennetin sahibi olarak ölür. Fizik vücudunu teslim etse 4. kat cennetin sahibi, nefsini teslim etse 5. kat cennetin sahibi, muhlis olsa 6. kat cennetin sahibi, iradesini de Allah’a teslim etse 7. kat cennetin sahibi olarak ölür bu kişi    .

Ve cennetleri görmenizi ne kadar çok isterdik sevgili kardeşlerimiz! O zaman Allah’a karşı olan görevlerinizi çok daha üst boyutta gerçekleştirmek hepinizin şiarı olurdu, hedefi olurdu. Hepiniz için dua edeceğiz zaten. Dinliyoruz inşaallah

Allah razı olsun.

Benzer konular