“İslâm'ın 5 şartıyla amel etmek yeterli.” diye biliyorduk. Ancak şimdiye kadar yaptığım ibadetler ve ameller boşa mı gidecek?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » “İslâm'ın 5 şartıyla amel etmek yeterli.” diye biliyorduk. Ancak şimdiye kadar yaptığım ibadetler ve ameller boşa mı gidecek?
share on facebook  tweet  share on google  print  

“İslâm'ın 5 şartıyla amel etmek yeterli.” diye biliyorduk. Ancak şimdiye kadar yaptığım ibadetler ve ameller boşa mı gidecek?

Hayır! Ameller boşa gitmeyecek. Amellerin her birisi gerçekleştiği an, sizin amel defterinize derecat yazılır. Bu derecat orada kalır. Ne kadar çok derecat kazanırsanız, o kadar üst cennetlere gitmek hakkınız olur.

Sevgili kardeşlerim! Bir insanın cennete girebilmesi, bu kazandığı derecelerin, günahlar işlemesi sebebiyle kaybettiği derecelerden fazla olmasına bağlıdır. Öyleyse kanunlarını Allahû Tealâ koymuş açıkça: “Kim Bana ulaşmayı dilerse, o kişi 1. kat cenneti hak eder.” diyor. “Mürşidine tâbî olursa 2. kat cenneti hak eder. Ruhunu Bana ulaştırırsa 3. kat cenneti hak eder.” diyor.

İşte ruhun Allah'a ulaştırılabilmesi zikre bağlı bir olaydır. Çünkü nefsinizin kalbindeki afetlerin bir kısmının yok olması lazım ki; Allahû Tealâ sizin ruhunuzu Kendisine ulaştırsın. Böyle yaptığı zaman ne olur? Nefsinizin kalbi: 7 defa %7 yani %49, 2 de başlangıçta aldığı nur, %51. Nefsinizin kalbinin %51 ile nurlanması (%51 nur ile nurlanması), sizin ruhunuzun Allah'a ulaşmasını garanti eder. 7 tane katın her birinde %7’lik nur, %2’de başlangıçtaki aldığınız rahmet nuru… Ve 7 kere 7; 49, %2 daha %51. Nefsinizin kalbindeki nurlar %50’yi aşmıştır. Öyleyse siz bu noktada, Allah'a ulaşmayı dilediğiniz an; 1. kat cennetin, mürşidinize ulaştığınız zaman; tâbiiyetle 2. kat cennetin, ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız zaman da 3. kat cennetin sahibi olmak şerefine erdiniz. İşte olay bu.

Allah razı olsun.

Benzer konular