Günümüzde yaşanan en önemli bid’at acaba hangisidir?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » Günümüzde yaşanan en önemli bid’at acaba hangisidir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Günümüzde yaşanan en önemli bid’at acaba hangisidir?

Günümüzde yaşayan en önemli bid’at, İslâm’ın 5 şartıdır. İslâm’ın 5 şartıyla insanlar cehennemden kurtulacaklarını düşünüyorlar. Namaz kılmak mı? Farzdır. Oruç tutmak mı? Farzdır. Zekât vermek mi? Evet. Hacca gitmek mi? Evet. Teslimler mi? Evet.

Ama sevgili kardeşlerim, insanların dizaynına dikkatle bakın! Allahû Tealâ bir insan daha Allah’a ulaşmayı dileyip de ölse o kişiyi 1. kat cennetine almaya hazır. Eğer bu kişi yaşarsa zaten Allahû Tealâ ona mürşid sevgisini verecek, iştiyâkını verecek. O kişi hacet namazını kılıp mutlaka mürşidini Allah’tan soracak, sonrada nerede olursa olsun, dünyanın öbür ucunda da olsa oraya gidecek, Allah’ın kendisine tayin ettiği, kendisine uygun olan o mürşidi bulacak ve tâbî olacaktır. Tâbiiyetten sonra ölüm 2. kat cenneti garanti eder. Yaşarsa ne olur? 3. kat cennete mutlaka 7-8 aylık bir devre içinde Allahû Tealâ o kişiyi, o kişinin ruhunu ulaştırır ve o kişi ermiş evliya olur. Sonra fizik vücudun teslimi gelecektir. Sonra nefsin teslimi gelecektir. Sonra muhlis olmak gelecektir. Sonra iradeyi teslim etmek gelecektir.
 
Böylece Allah'a ulaşmayı dilemek, mürşide tâbiiyet, ruhun Allah’a ulaşması, fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak ve iradeyi teslim etmek 7 tane safhayı ifade eder. Bunların hepsini gerçekleştiren bir insan 7. kat cenneti hak etmiş olur.

Allah razı olsun.

Benzer konular