İslam'ın 5 şartı ile amel etmek yeterli değilse şimdiye kadar yaptığımız ibadetler boşa mı gidiyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm'ın 5 şartıyla Âmel Etmek » İslam'ın 5 şartı ile amel etmek yeterli değilse şimdiye kadar yaptığımız ibadetler boşa mı gidiyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslam'ın 5 şartı ile amel etmek yeterli değilse şimdiye kadar yaptığımız ibadetler boşa mı gidiyor?

Hayır, ibadetler hiçbir zaman boşa gitmez; ama bir insanın cehennemden kurtulması şartlara bağlıdır. O söylediğimiz 7 tane standart bununla alâkalı.

Allah'a ulaşmayı dileyip de ölen bir insan 1. kat cennete girerken bundan sonra mürşidine ulaşıp ona tâbî olan kişi 2. kat cennete giriyor. Ruhunu Allah'a ulaştıran 3. kat cennete, fizik bedenini teslim eden 4. kat cennete, nefsini teslim eden 5. kat cennete, muhlis olan 6. kat cennete, iradesini de Allah'a teslim eden 7. kat cennete giriyor.

Bunlar, Allah'ın temel kanunları. Bu kanunların Allahû Tealâ tarafından emredilmesi sebebiyle birer birer gerçekleştirilmesi herkes için gerekli ama bir insan daha Allah'a ulaşmayı dilediği an 1. kat cennete zaten girebilir, gerçekten dilemişse. Zaten dilemişse orada kalmayacaktır; o mutlaka mürşidini arayacaktır. Tâbî olacaktır; 2. kat cennet. Ruhu Allah'a ulaşacaktır. Tâbî olduğu için ruhu vücudundan ayrılıp Allah'a ulaşacaktır; 3. kat cennet. Fizik bedenin teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak, iradeyi teslim etmek 4 tane daha cenneti kazandıracaktır ona. 7. kat cennetin sahibi olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular