İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mutsuzluk » İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İnsanların sevgisizliğinin, mutsuzluğunun ve huzursuzluğunun sebebi nedir?

Allah'tan uzak olmak!

Sevgili kardeşlerim! Birçok insan, ‘İslâm'ın 5 şartını yerine getiriyor’ diye kendisini Allah'a yakın birisi sayar. Namaz kılar, oruç tutar, zekât verir, hacca gider, kelime-i şahadet de getirir ve der: “Tamam İslâm'ın şartı 5’tir. Ben 5’ini de hepsini de gerçekleştiriyorum. 5’ini de… Öyleyse Allah'a en yakın insanlardan biriyim.” Şeytanın bu korkunç bir kandırmacasıdır.

Sevgili kardeşlerim! Allah'a ulaşmayı dilemeyen bir insan 1. kat cennete giremez. Mürşidine tâbî olmayan kişi 2. kat cennete giremez. Ruhunu Allah'a ulaştırmayan kişi 3. kat cennete giremez. Fizik bedenini teslim etmeyen 4, nefsini teslim etmeyen 5, muhlis olmayan 6, iradesini Allah'a teslim etmeyen kişi 7. kat cennete giremez.

Öyleyse sevgili kardeşlerim! Hiçbir şey Allah'ın kanunlarında boş bırakılmamıştır. Herşey işaretlenmiştir. Her safhanın sahibi bellidir. Sadece 7 kat cennet var. O 7 kat cennete için de; Allah'a ulaşmayı dilemekten iradesini de Allah'a teslim edene kadar geçen 7 tane safhada, her bir üste çıkan kişi bir sonraki cennete ulaşmak için yetkilidir. Dilerseniz bir defa daha sayalım: Allah'a ulaşmayı dileyerek ölen bir kişi 1. kat cennetin sahibidir. Mürşidine tâbî olan bir kişi ölmüşse 2. kat cennetin sahibidir. Ruhunu Allah'a ulaştırdıktan sonra ölen kişi 3. kat cennetin sahibidir. Fizik vücudunu teslim ettikten sonra ölen kişi 4. kat cennetin sahibidir. Nefsini Allah'a teslim eden kişi 5. kat cennetin sahibidir. Muhlis olan kişi 6. kat cennetin sahibidir. İradesini Allah'a teslim eden kişi 7. kat cennetin sahibidir. Bütün insanlar için Allahû Tealâ’nın İslâm âlemine koyduğu hakikatler bunlardan ibaret, sevgili kardeşlerim!

Allah razı olsun.

Benzer konular