Her sorunda Allah’a güvenmek, Allah’a teslim olmakla aynı şey midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Teslim Olmak » Her sorunda Allah’a güvenmek, Allah’a teslim olmakla aynı şey midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Her sorunda Allah’a güvenmek, Allah’a teslim olmakla aynı şey midir?

Hayır, alâkası yok! Allah’a güvenmek bir duygudur. Allah’a teslim olmak, bir safhalar dizisidir.

• Allah’a ulaşmayı dileyecek kişi: madde-1,
• Sonra mürşidine tâbî olacak: madde-2,
• Tâbî olunca ruhu vücudunu terk edecek ve 7 tane gök katını birer birer aşacak. 7. kata ulaştığı zaman soldan sağa doğru 7 tane âlemden geçecek. Sonra 7. âlemde dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya yükselecek. Oradan da Allah’ın Zat’ına ulaşacak.

Görüyorsunuz ki; bunların her birisi Kur’ân hakikatlerinden bir parçadır. Ve de hiç kimse bedavadan cennete giremez. Allah’a ulaşmayı dilemeyen bir insanın normal standartlarda cennete girmesi söz konusu değildir.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ standartları birer birer koymuş ortaya. Allah’a ulaşmayı dilemek ve arkasından böyle     bir talep varsa, kişi Allah'a ulaşmayı diliyorsa, Allah ona mutlaka mürşid sevgisi verecektir ve mürşidi nerede olursa olsun, o kişi gidip mürşidine tâbî olacaktır; 2. safha. Önemli mi? Son derece önemli. Çünkü tâbiiyet yoksa ruhun vücuttan ayrılıp Allah’a doğru yola çıkması da gerçekleşemez. Bir insanın ruhunun vücudundan ayrılması ve Allah’a doğru yola çıkan kafileye katılabilmesi bu şarta bağlıdır: Kişi Allah’tan mürşidini soracaktır, mürşidine tâbî olacaktır ve bu tâbiiyetle beraber ruhu vücudundan ayrılacak Allah’a doğru yola çıkacaktır.

Başka bir yolu yok sevgili kardeşlerim! Emiş evliya olmak mutlaka ve mutlaka tâbiiyeti gerektirir. Tâbiiyeti gerçekleştirmek yeter mi? Hayır, tâbiiyeti gerçekleştiren bir insanın ruhu Allah’a ulaşmamıştır. Allah’a ulaşması için daha 7-8 aylık bir devrede ibadetlerini muntazaman yapması mutlak olarak söz konusudur ki; böylece o kişinin ruhu diğer ruhlarla beraber 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. gök katlarına ulaşacak, 7. gök katında 7 tane âlemden geçecek soldan sağa doğru, sonra da 7. âlemde dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah’ın Zat’ında ifna olacak, yok olacak. Bütün ruhlar Allah’a döner, Allah’ın Zat’ında yok olur.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ’nın istediği şey bellidir. İstiyor ki; herkes cennetine girsin. Bunun için de bir tek dilek yeterli: “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur, benim de ruhumu Sana ulaştır.” demesi kişinin Allah katında yeterli. Ne oluyor? Allahû Tealâ mutlaka o kişiyi mürşidine ulaştırıyor, tâbiiyetini gerçekleştiriyor kişi. Gerçekleştirir gerçekleştirmez de Allah onun ruhunu vücudundan mutlaka ayırıyor ve Kendisine doğru yola çıkan kafileye mutlaka ekliyor.  Bundan sonra, bu kişinin ruhu 7 tane gök katını diğer ruhlarla beraber aşacaktır, 7. gök katında 7 tane âlemden geçecektir, 7. âlemden sonra da dikey bir yolculukla Allah’ın Zat’ına ulaşacak, Allah'ın Zat’ında yok olacaktır.

Allah razı olsun.

Benzer konular