Hayır ve şerr Allah’tan mıdır? Şerr de Allah’tansa insanlar acaba neden cehenneme gidiyorlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » Hayır ve şerr Allah’tan mıdır? Şerr de Allah’tansa insanlar acaba neden cehenneme gidiyorlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hayır ve şerr Allah’tan mıdır? Şerr de Allah’tansa insanlar acaba neden cehenneme gidiyorlar?

Sevgili kardeşlerim! Hayrı da şerri de kanun olarak koyan Allah’tır. Allah’ın emirleri vardır, Allah’ın yasakları vardır. İnsanlar Allah’ın emirlerini yerine getirdikçe hayır kazanırlar, deracat kazanırlar. Yasaklarına riayet ettikçe yani yasak olan bir şeyi yapmadıkça ellerine bir imkân geçmesine rağmen, hatta mecbur olmalarına rağmen Allah’ın yasak ettiği fiilleri işlemedikçe hep derecat kazanırlar.

Öyleyse Allah’ın emirlerine ve yasaklarına dikkatle riayet etmeliyiz. Bu riayetler bize derecat kazandırır, riayet etmemekse derecat kaybettirir.

Allahû Tealâ “alkollü içeceklerin içilmemesini” söylüyor. Buna rağmen insanlar içiyorlarsa o onların problemi. Her içtiklerinde derecat kaybedeceklerdir. Her türlü günahın işlenmesi derecat kaybıdır. Yani Allah’ın yasak ettiği hangi fiil olursa olsun, onu yapmak kişiye mutlaka derecat kaybettirir. Allah’ın emirlerini yerine getirmekse mutlaka kişiye derecat kazandırır.

İşte Allah'a yakın olan insanların derecat kazanması nereye ulaştırır onu? Kazandığı derecelerin kaybettiği derecelerden fazla olmasına… Bu nereye götürür kişiyi? Allah’ın cennetine götürür.

Öyleyse bir taraftan cennete girmek söz konusu. Bir taraftan da cehenneme girmek söz konusu. Birinde sonsuz mutluluk var. 2.’sin de sonsuz işkenceler…

Sevgili kardeşlerim! Neden cennet varken cehennem? Niçin Allahû Tealâ bize cenneti vaad etmişken, bunu vereceğini söylüyorken ve şartları da koşmuşken?

• Allah'a ulaşmayı dilemek,    
• Mürşide tâbiiyet,
• Ruhun Allah'a ulaşması; 1. teslim,
• Fizik bedenin teslimi; 2,
• Nefsin teslimi; 3
• Muhlis olmak
• Ve iradenin teslimi; 4.

Ne oldu? 7 tane safha oluştu. Ruhun, vechin, nefsin ve iradenin Allah'a teslimi… Bu 7 taneden 4 tanesi teslimler. Onun için dînimiz İslâm dîni yani ‘Allah'a teslim olma dîni’ olarak adlandırılıyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular