Allah, bazı kullarına hastalık ve musîbet veriyor. Bazıları da Allah'ın emirlerine uymadıkları halde refah içinde yaşıyor. Allah'ın sevgisinin ölçüsü dünya ni’metleri midir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah, bazı kullarına hastalık ve musîbet veriyor. Bazıları da Allah'ın emirlerine uymadıkları halde refah içinde yaşıyor. Allah'ın sevgisinin ölçüsü dünya ni’metleri midir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah, bazı kullarına hastalık ve musîbet veriyor. Bazıları da Allah'ın emirlerine uymadıkları halde refah içinde yaşıyor. Allah'ın sevgisinin ölçüsü dünya ni’metleri midir?

Senin söylediğin bu olay, bunun öyle olmadığını kesin olarak anlatıyor. Allahû Tealâ’nın hedefleriyle insanların hedefleri, ne yazık ki çoğu zaman birbirine uymuyor. İnsanlar dünya ni’metlerini önde tutuyorlar. Biz, “Dünya ni’metlerinden vazgeçin.” demiyoruz kimseye. Dünya ni’metleri de insanların mutlu olması için bir sebeptir. Ama Allah'ın emirlerinin yapılması şartıyla…

Allahû Tealâ emirlerini niçin koymuş? İnsanların mutluluğu için! “Namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek, hacca gitmek, kelime-i şahadet getirmek, İslâm’ın 5 şartı.” diyorlar ama İslâm’ın şartı 5 değildir ki! Allah'a ulaşmayı dilemek ve Allah'a teslim olmak; 6. ve 7. şartları oluşturuyor.

Sevgili kardeşlerim! Teslimler:

1- Ruhunuzu Allah'a teslim edeceksiniz.
2- Fizik bedeninizi Allah'a teslim edeceksiniz.
3- Nefsinizi Allah'a teslim edeceksiniz.
4- İradenizi Allah'a teslim edeceksiniz.

O zaman gerçek anlamda bir İslâm olursunuz. Ruhunu, vechini (yani fizik vücudunu), nefsini ve iradesini Allah'a teslim etmiş bir insan. İşte gerçek İslâm, odur. Teslimlerini tamamlamış olan, bu sebeple İslâm adını almış olan birisi.

Allah razı olsun.

Benzer konular