Kur'ân-ı Kerim’de geçen “nebî” kavramı ve “resûl” kavramını acaba bize açıklayabilir misiniz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Resûl ve Nebî » Kur'ân-ı Kerim’de geçen “nebî” kavramı ve “resûl” kavramını acaba bize açıklayabilir misiniz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kur'ân-ı Kerim’de geçen “nebî” kavramı ve “resûl” kavramını acaba bize açıklayabilir misiniz?

“Nebî” peygamberdir. Peygamberlere verilen Arapça, Kur'ân-ı Kerim kelimesi nebî kelimesidir. Ama “resûl” peygamber değildir. Şimdi size: “Bütün nebîler aynı zaman da resûldür. Ama bütün resûller aynı zamanda nebî değildir.” dersem doğruyu söylemiş olurum. Nebî: Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz “hatemen nebîyyin” adıyla anılır. Hatemen nebîyyin demek nebîlerin hitam bulduğu kişi demek, nebîlerin sonuncusu demek. Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) Efendimiz nebîlerin yani peygamberlerin sonuncusudur. Hatemen nebîyyindir.

Öyleyse ondan sonra bir nebînin gelmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Şimdi bir sürü hafif kafadar olan insanlar, bizim kendimizi peygamber ilân ettiğimizi söylüyorlar. Yahu diyoruz: “Biz peygamber değiliz. Biz nebî değiliz. Biz Allah'ın her kavimde olan resûllerinden, bu kavimde olan resûlüz. O resûllerden bir tanesiyiz.” “Nebî değiliz.” demekten dilimizde tüy bitti, sevgili kardeşlerim! Ama bu insanlara bu konuyu anlatamadık, öğretemedik gitti. Ne diyorsunuz bu işe, söyleyin bakalım şimdi? Ne oldu ses gelmiyor?

-İnşaallah Muhterem Efendimiz. Allah razı olsun. Bütün konferans salonlarında, bizim tanıtım videolarımızda da inşaallah bu konuya siz çok güzel bir şekilde değiniyorsunuz Muhterem Efendimiz. İzleyicilerimiz de bunu konferans başlamadan önce izliyorlar ve biz de bu konuda  memnuniyetimizi arz ediyoruz inşallah, Muhterem Efendimiz!

Allah razı olsun.

Benzer konular