Allahû Tealâ Yûnus Suresinin 62. âyet-i kerimesinde “Allah’ın evliyasına korku yoktur. Onlar mahzun da olmazlar.” buyuruyor. Buradaki mahzun olmama ahirette mi? Bu dünya için de geçerli mi?

Anasayfa » Ana Sayfa » Âyetler ve Sırları » Allahû Tealâ Yûnus Suresinin 62. âyet-i kerimesinde “Allah’ın evliyasına korku yoktur. Onlar mahzun da olmazlar.” buyuruyor. Buradaki mahzun olmama ahirette mi? Bu dünya için de geçerli mi?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allahû Tealâ Yûnus Suresinin 62. âyet-i kerimesinde “Allah’ın evliyasına korku yoktur. Onlar mahzun da olmazlar.” buyuruyor. Buradaki mahzun olmama ahirette mi? Bu dünya için de geçerli mi?

Sevgili kardeşlerim! Bu ifade dünya için söz konusu. Allahû Tealâ Yûnus Suresinin 62, 63 ve 64. âyet-i kerimesinde buyuruyor ki:

10/YÛNUS-62: E lâ inne evlîyâallâhi lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).
Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun olmazlar, öyle değil mi?

10/YÛNUS-63: Ellezîne âmenû ve kânû yettekûn(yettekûne).
Onlar, âmenûdurlar (ölmeden evvel Allah’a ulaşmayı dileyenlerdir) ve takva sahibi olmuşlardır.

10/YÛNUS-64: Lehumul buşrâ fîl hayâtid dunyâ ve fîl âhırati, lâ tebdîle li kelimâtillâh(kelimâtillâhi), zâlike huvel fevzul azîm(azîmu).
Onlara, dünya hayatında ve ahirette müjdeler (mutluluklar) vardır. Allah’ın sözü değişmez. İşte O, fevz-ül azîmdir.


“e lâ inne evlîyâ allâhi lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne). Ellezîne âmenû ve kânû yettekûn(yettekûne). Lehumul buşrâ fîl hayâtid dunyâ ve fîl âhıreh(âhıreti): O Allah’ın evliyası var ya; onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmazlar. Onlara dünyada da ahirette de mutluluk vardır (müjde vardır).” diyor Allahû Tealâ. Dünyada da ahirette de müjde vardır. Mutluluk vardır.

Öyleyse bu dünyadayken kişi gene ahiret sebebiyle mahzun olmaz. Allah'a ulaşmayı dilediği andan itibaren gideceği yer cennet olduğu için o kişi büyük bir mutluluğun içindedir. Cennet müjdesi onundur. Ve bu müjdeyle müjdelenmiştir. Bu sebeple; “Yarabbi! Neden Sen onları cennetine gönderiyorsun da beni cehenneme gönderiyorsun?” diye kişi mahzun olmayacaktır. Ayrıca dünyada da mahzun olmayacaktır. Çünkü Allahû Tealâ dünya saadetinin yarısını o kişiye zaten garanti etmiştir.

Allah'a ulaşmayı dileyen bir kişi mutlaka ruhunu Allahû Tealâ’ya ulaştırır. Bunun mânâsı; 3. kat cennettir. Bunun mânâsı; dünya mutluluğunun yarısını elde etmektir. O zaman “Herşey çok mu güzel, yoksa bize mi öyle geliyor?” diye düşünürüz.

Sevgili kardeşlerim! Hem bu dünyada hem ahirette mutluluk. Her ikisi de Allah'a ulaşma dileğinin meyvesidir. Önce 1. kat cennet derhal elde edilir. Sonra sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Allahû Tealâ sizden ayrılan ruhunuzu Kendisine ulaştırır ve 3. kat cennet de böylece sizlerin olur. 1. kat cennet, 2. kat cennet ve 3. kat cennet; hepsi için ehil olursunuz.

Öyleyse böyle bir durumda mahzun olmamak, hem dünya içindir hem de ahiret içindir.

Benzer konular