Ruhumuzu ölünce Azrail A.S’a teslim ettiğimizi zannediyorduk. Fakat siz ölmeden önce de ulaşacağından bahsediyorsunuz. Bu nasıl oluyor?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Ruhumuzu ölünce Azrail A.S’a teslim ettiğimizi zannediyorduk. Fakat siz ölmeden önce de ulaşacağından bahsediyorsunuz. Bu nasıl oluyor?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ruhumuzu ölünce Azrail A.S’a teslim ettiğimizi zannediyorduk. Fakat siz ölmeden önce de ulaşacağından bahsediyorsunuz. Bu nasıl oluyor?

Hay, Allah razı olsun.

Sevgili kardeşlerim! Allahû Tealâ ruhunuzu ölmeden evvel Allah’a ulaştırmanızı istiyor. Ancak o zaman siz ermiş evliya olabilirsiniz. Yoksa olamazsınız. İslâm’da dînimizin adı İslâm dîni. İslâm, “teslim olan” demek. Teslim eden mânâsına da geliyor. Neyini teslim edecek kişi Allah’a?

* Ruhunu,
* Sonra fizik bedenini,
* Sonra nefsini,
* En sonra iradesini.  

Kişi bunların hepsini Allah’a teslim etmekle vazifelidir. Ne yani bunların hepsini teslim edemezse cehenneme mi girer? Hayır asla. O kişi daha Allah’a ulaşmayı dilediği an 1. kat cennetin sahibi olur. O zaman Allahû Tealâ hacet namazını kılıp, mürşidini ona gösterir. O’na mürşidini sorduğu zaman mutlaka Allahû Tealâ ona mürşidini gösterir. Kişi o mürşide ulaşıp veya o mürşidin kendi bulunduğu bölgede bulunan bir vekiline ulaşıp, tâbiiyetini gerçekleştirir. Gerçekleştirince, ruhu vücudundan ayrılarak Allah’a doğru yola çıkan kefileye katılır. 7-8 aylık bir devrenin sonunda da Allah’a ulaşır. O zaman kişi ermiş evliya olur o 7-8 aylık devrenin sonunda. 7 tane gök katını aşarsa ruhu, 7. gök katında 7 tane âlemden geçerse ve Allah’a ulaşırsa neticede o kişi ermiş evliya olur. Ruhu Allah’a ermiştir.

Allah razı olsun.

Benzer konular