Bir izleyicimiz Allah’a ulaşmak istiyormuş. Ama çevresindeki insanlar “Böyle bir şey yok.” diyormuş. Ama o, Allah’a ulaşmak istiyormuş. Bu konuda bilgi almak istiyor.

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bir izleyicimiz Allah’a ulaşmak istiyormuş. Ama çevresindeki insanlar “Böyle bir şey yok.” diyormuş. Ama o, Allah’a ulaşmak istiyormuş. Bu konuda bilgi almak istiyor.
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir izleyicimiz Allah’a ulaşmak istiyormuş. Ama çevresindeki insanlar “Böyle bir şey yok.” diyormuş. Ama o, Allah’a ulaşmak istiyormuş. Bu konuda bilgi almak istiyor.

Hiç kimse Allah’a ulaşmayı dilemeden ruhunu Allah’a ulaştıramaz. İnsanların hepsinin ruhlarını dünya hayatında yaşarken Allah’a ulaştırması, Allahû Tealâ tarafından emrolunmuştur. Dînimizin adı sevgili kardeşlerim hiç unutmayın; İslâm dîni. Elbette unutmazsınız bunu. Ama İslâm dîninin lügat mânâsının teslim olduğunu da yerleştirirseniz o zaman bilmeceyi çözersiniz. İslâm dîni, teslim dînidir.

* İnsanlar ruhlarını Allah’a teslim etmek mecburiyetindedirler; 1.
* Fizik bedenlerini teslim etmek mecburiyetindedirler; 2.
* Ruhlarını Allah’a teslim eden, fizik bedenlerini teslim eden bu kişiler nefslerini de Allah’a teslim etmelidirler; 3.
* İradelerini de Allah’a teslim etmelidirler.

Böylece 4 tane teslim; ruhun, vechin yani fizik vücudun, nefsin ve iradenin Allah’a teslimi. Bütün insanlar için Allahû Tealâ bunları farz kılmış sevgili kardeşlerim. Bir insan böyle bu teslimleri yapmadan cennete girebilir mi? Girebilir. Bir insan “Yarabbi! Ben de ruhumu Sana ulaştırmak istiyorum. Ne olur benim de ruhumu Sana ulaştır.” diye kalpten bir taleple gerçek anlamda talep etse ve ölse bu kişinin gideceği yer, 1. kat cennettir. Mürşidine tâbî olup da ölseydi bu kişi 2. kat cennete girecekti. Mürşidine tâbî olduktan sonra ruhunu Allah’a ulaştırdıktan sonra ölseydi 3. kat cennete girecekti. Fizik bedenini teslim ettikten sonra ölseydi 4. kat cennete girecekti. Nefsini teslim ettikten sonra ölseydi 5. kat cennete girecekti. Muhlis olarak ölseydi 6. kat cennete girecekti. İradesini de Allahû Tealâ’ya teslim ederek ölseydi 7. kat cennete girecekti. Cennetler Allah’a göre tam bir sıralamayla sıralanmıştır. Hiç kimse Allah’ın kanunlarını değiştiremez. Bedavadan hiçbir şey yok sevgili kardeşlerim. Mutlaka bir emeğin karşılığında insanlar hedeflerine ulaşacaklardır.

Allah razı olsun.

Benzer konular