Hacc Suresinin 8. âyet-i kerimesindeki Allah hakkında tartışan insanlar tartıştıkları şeyleri nereden öğreniyorlar, kaynakları nelerdir?aydınlatıcı bir kitap bulmak kavramlarını açıklar

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Hacc Suresinin 8. âyet-i kerimesindeki Allah hakkında tartışan insanlar tartıştıkları şeyleri nereden öğreniyorlar, kaynakları nelerdir?aydınlatıcı bir kitap bulmak kavramlarını açıklar
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hacc Suresinin 8. âyet-i kerimesindeki Allah hakkında tartışan insanlar tartıştıkları şeyleri nereden öğreniyorlar, kaynakları nelerdir?aydınlatıcı bir kitap bulmak kavramlarını açıklar

Emaniyye kitaplardan.

2/BAKARA-78: Ve minhum ummiyyûne lâ ya’lemûnel kitâbe illâ emâniyye ve in hum illâ yezunnûn(yezunnûne).
Ve onlardan bir kısmı ümmîlerdir. Onlar (Allah’ın) Kitabı’nı bilmezler, sadece emaniyeyi (kişilerin yazdığı kitapları) bilirler. Ve onlar sadece zanda bulunuyorlar.


“Onlar kitabı bilmezler ancak elleriyle yazdıkları kitaplara tâbî olurlar. Yanlız zanlarıyla hareket ederler.” diyor.

Hacc Suresinin 8.âyet-i kerimesi:

22/HACC-8: Ve minen nâsi men yucâdilu fîllâhi bi gayri ilmin ve lâ huden ve lâ kitâbin munîr(munîrin).
Ve insanlardan (öyle) kimseler vardır ki; bir ilme, bir hidayetçiye ve nurlu (aydınlatıcı) bir kitaba sahip olmaksızın Allah hakkında mücâdele eder.


İşte bugünün dîn adamaları artık Kur’ân’ı temamen devre dışı bırakmışlar ve de insanlara öyle bir öğreti öğretiyorlar ki yüzlerce üniversitede bu öğretide İslâm’ın 7 tane safhası artık hiç öğretilmiyor.

Allah’a ulaşmayı artık kimse dilemiyor, o okullarda öğretim bunu asla gerektirmiyor. İslâm’ı İslâm’ın 5 şartına indirmişler.

“İlimleri olmak Allah’a ulaştıran bir hidayetçiye tâbî olmak, aydınlatıcı bir kitap bulmak kavramlarını açıklar mısınız?”

İlim, Allah’ın ilmidir. Bu ilim, Kur’ân’da bütünüyle yer almıştır ve o ilim insanı mutlaka kurtuluşa götürür. Allah’a ruhun, vechin, nefsin ve iradenin teslimini götürür, ilmin başlangıcıysa Allah’a ulaşmayı dilemektir. Tâbiiyet ikinci safhadaki olaydır. Allah’a ulaşmayı dileyen kişiler ancak tâbiiyetini gerçekleştirebilir, aksi takdirde tâbiiyet gerçekleşemez. Kişi, tâbî olur zaneder ama olmaz.

Aydınlatıcı bir kitabı bulmak ne demek? Kur’ân, işte kitab-ı münirdir, aydınlatıcı kitaptır. Bütün ilimler oradadır. O ilmin dışında o 7 safhanın oluşmasını sağlayacak olan ilmin dışındaki öğretiler bütün dünyayı sarmış durumda.

İlimleri olanlar, Kur’ân iliminin sahipleridir.
 
 Allah razı olsun.

Benzer konular