Hidayet ve Sıratı Mustakîm arasında nasıl bir ilişki vardır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Hidayet ve Sıratı Mustakîm arasında nasıl bir ilişki vardır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Hidayet ve Sıratı Mustakîm arasında nasıl bir ilişki vardır?

Sıratı Mustakîm “istikamet üzere olan yol” demek. Sıratı Mustakîm “Allah’a ulaştıran yol” demek. İstikamet; Allah’a doğru bir istikamet…

Hidayet ile Sıratı Mustakîm arasındaki ilişki; istikamet üzere olan, Allah’a ulaştırana kadar devam eden bir yolu ifade ediyor gerisi. Öteki ise hidayetin bütününü kişi yaşarsa %100 mutluluğu da kişi muhtevasına alır. Ama 7 safhanın 7’si de bu muhteva içinde ayrı ayrı gerçekleşecektir.

Sevgili kardeşlerim! Hidayet bütün insanlar için Allah’ın temel emridir.

• Ruhun,
• Fizik vücudun,
• Nefsin ve
• İradenin Allah’a teslimi hidayetin bütününü gösterir.

Bir insan ruhunu Allah’a teslim etmişse ruhun hidayetini oluşturmuştur. Fizik vücudunu teslim etmişse, ruhunun ve fizik vücudunun hedefine ulaşmıştır. Nefsini teslim etmişse ruhunun, fizik vücudunun ve nefsinin hidayetine sebep olmuştur. İradesini de Allah’a teslim etmişse ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah’a teslim eden birisidir. Bunların arasında en mutlular tabiatıyla iradesiyle ruhunu, vechini, nefsini ve iradesini Allah’a teslim edenlerdir.

İslam dîni teslim dînidir. Teslim ise, Allah’a teslim ise mutluluğun sembolüdür. Teslim seviyenizle nefsinizin kalbindeki afetler arasındaki ilişki değişmez bir özellik taşır. Nefsinizin kalbindeki afetler azaldıkça teslimleriniz artar. Ya da teslimleriniz arttıkça nefsinizin kalbindeki afetler azaldığı için olmuştur bu.

Allah razı olsun.

Benzer konular