Bir hanım kocasının hidayete ermesi için nasıl bir davranış biçimi sergilemelidir?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Bir hanım kocasının hidayete ermesi için nasıl bir davranış biçimi sergilemelidir?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bir hanım kocasının hidayete ermesi için nasıl bir davranış biçimi sergilemelidir?

Onun ibadetlerine yardımcı olmalıdır. Onunla güzel bir geçim sağlamalıdır. Olur olmaz sebeplerle sıkıntılı noktalara ulaşmamalıdır. Kavga etmemelidir. Tabiî bu tek başına, taraflardan birinin bunu yapmasıyla tahakkuk etmez.

Ama bahsettiğimiz kişi Allah’ın yolundaysa, Allah'a ulaşmayı dilemişse ve mürşidine tâbî olmuşsa o kişinin ruhu vücudunu terk etmiştir. Mutlaka 7-8 aylık bir ömrü varsa kişinin Allahû Tealâ’ya ulaşacaktır. O kişi ermiş evliya olacaktır. Böyle bir ailede, bu ermiş evliya olan kişinin davranış biçimlerinde karşı tarafı haksız yere üzebilecek olan bir şey bulunmaz. Bu noktada o kişi Allahû Tealâ tarafından öyle bir korunur ki; ruhunu Allah’a ulaştırana kadar bu koruma devam eder, hem güzellikleri yaşar bu kişi.

Öyleyse bütün kapılar açık, sevgili kardeşlerim! Kim Allah'a ulaşmayı dilerse, onun için Allahû Tealâ bunu söylüyor: “Kim Bana ulaşmayı dilerse Ben onu Kendime ulaştırırım.” diyor. O zaman bu, açık bir söz verişidir Allahû Tealâ’nın. Yerine getirmemesi de mümkün değildir.

Allah razı olsun.

Benzer konular