A’râf 24, 25, Bakara 38, Tâhâ 12., 124'e göre insanların yeryüzünde neye göre yaşaması gerektiğini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » A’râf 24, 25, Bakara 38, Tâhâ 12., 124'e göre insanların yeryüzünde neye göre yaşaması gerektiğini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

A’râf 24, 25, Bakara 38, Tâhâ 12., 124'e göre insanların yeryüzünde neye göre yaşaması gerektiğini açıklar mısınız?

A’râf Suresinin 24. âyet-i kerimesi:

7/A'RÂF-24: Kâlehbitû ba'dukum li ba'dın aduvv(aduvvun), ve lekum fîl'ardı mustekarrun ve metâun ilâ hîn(hînin).
(Allahû Tealâ): “Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalma (yerleşme) ve geçinme vardır (size takdir edildi).” buyurdu.


“Birbirinize düşman olarak inin! Sizin için yeryüzünde bir süreye kadar kalma ve geçinme vardır.” buyurdu Allahû Tealâ. Bu süre içinde insanların ne yapması lâzım? Allah’a ulaşmayı dilemeleri lâzım.

A’râf Suresinin 25. âyet-i kerimesi:

7/A'RÂF-25: Kâle fîhâ tahyevne ve fîhâ temûtûne ve minhâ tuhracûn(tuhracûne).
Allahû Tealâ: “Orada yaşarsınız ve orada ölürsünüz ve oradan çıkarılırsınız.” buyurdu.


Allahû Tealâ: “Orada yaşarsınız ve orada ölürsünüz ve oradan çıkarılırsınız.” diyor.
 
Fizik vücudunuzun ölmesi ve kıyâmet günü İndi İlâhi’ye yükselmesi.

Bakara Suresinin 38. âyet-i kerimesi:
 
2/BAKARA-38: Kulnâhbitû minhâ cemîa(cemîan), fe immâ ye’tiyennekum minnî hudenfe men tebia hudâye fe lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).
Biz dedik ki: “Hepiniz oradan (aşağıya) inin. Benden size mutlaka hidayet gelecektir. O zaman kim hidayetime tâbî olursa, artık onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmazlar.”


kulnâhbitû minhâ cemîa(cemîan): Hepiniz oradan (aşağıya) inin.
fe immâ ye’tiyennekum minnî hudenfe men tebia hudâye fe lâ havfun aleyhim ve lâ humyahzenûn(yahzenûne): Size hidayetçimiz gelecek. Kim ona tâbî olursa, onlara korku yoktur ve onlar mahzun da olmazlar.

Tâhâ Suresinin 123. âyet-i kerimesi:

20/TÂHÂ-123: Kâlehbitâ minhâ cemîan ba’dukum li ba’dın aduvvun, fe immâ ye’tiyennekum minnî huden fe menittebea hudâye fe lâ yadıllu ve lâ yeşkâ.
(Allahû Tealâ şöyle) dedi: “İkiniz oradan (aşağı) inin! Hepiniz (şeytan ve siz), birbirinize düşman olarak. Bundan sonra Benden size mutlaka hidayet gelecek. O zaman kim hidayetime tâbî olursa artık o, dalâlette kalmaz ve şâkî olmaz.”


kâlehbitâ minhâ cemîan ba’dukum li ba’dın aduvv(aduvvun): Birbirinize düşman olarak hepiniz aşağıya inin.
fe immâ ye’tiyennekum minnî huden: Ve Bizden size hidayetçi geldiği zaman.  
fe menittebea hudâye fe lâ yadıllu ve lâ yeşkâ: Ona tâbî olan kişi dalâlette olmaz ve şâkîlerden de olmaz (cehenneme gireceklerden de olmaz).

Tâhâ Suresinin 124. âyet-i kerimesi:

20/TÂHÂ-124: Ve men a’rada an zikrî fe inne lehu maîşeten danken ve nahşuruhu yevmel kıyâmeti a’mâ.
Ve kim Benim zikrimden yüz çevirirse, o taktirde mutlaka onun için sıkıntılı bir geçim (hayat) vardır. Ve kıyâmet günü onu, kör olarak haşredeceğiz.


“Ve kim Benim zikrimden yüz çevirirse, o takdirde mutlaka onun sıkıntılı bir geçim vardır (hayatı vardır). Ve kıyâmet günü onu, kör olarak haşredeceğiz.”

O kişi dünyada da sıkıntılı bir geçime tâbî tutulacak. Ve ahirette de Allah'a ulaşmayı dilemeyen kişi kör olarak haşredilecek.

Benzer konular