Bakara 38 ve Bakara 112'ye göre Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır? Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır?

Anasayfa » Ana Sayfa » Hidayet » Bakara 38 ve Bakara 112'ye göre Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır? Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bakara 38 ve Bakara 112'ye göre Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır? Allah'a ulaşmayı dileyip hidayetçiye tâbî olanlar ile fizik vücutlarını Allah'a teslim edenler arasında bir ilişki var mıdır?

İlişki olduğu kesin. Bakalım, âyet-i kerime ne tarz bir ilişki öneriyor (içeriyor)?

2/BAKARA-112: Belâ men esleme vechehu lillâhi ve huve muhsinun fe lehû ecruhu inde rabbihî, ve lâ havfun aleyhim ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne).
Hayır, (öyle değil), kim vechini (fizik vücudunu) Allah’a teslim ederse o, muhsinlerden (olur). Artık onun mükâfatı Rabbinin katındadır. Onlara (onların üzerine) korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.


belâ men esleme vechehu lillâhi ve huve muhsinun: Hayır, (öyle değil), kim vechini Allah’a teslim eder ve muhsinlerden olursa.
fe lehû ecruhu inde rabbihî: Onun ecri Rabbinin katındadır.
ve lâ havfun aleyhim: Ve ona korku yoktur.
ve lâ hum yahzenûn(yahzenûne): O mahzun da olmaz.

Burada da Allahû Tealâ: “Onlara korku yoktur ve onlar mahzun da olmazlar.” diyor. Onlar fizik vücutlarını Allah'a teslim etmişler. Öyleyse Allah'a ulaşmayı dilediğiniz andan itibaren size korku yok, mahzun da olmazsınız; ilk 7 basamak.

Mürşidinize ulaştığınız anda tâbiiyetinizi gerçekleştirirsiniz. Gene size korku yok ve mahzun da olmazsınız; 2. Sıratı Mustakîm’in sonu.

Allah'a ulaşmayı dilediğinizde 1. Sıratı Mustakîm üzerindesiniz. Ruhunuzu Allah'a ulaştırmak üzere devam ettiğinizde yani kalbinize Allah'ın ulaşması, göğsünüzden kalbinize nur yolunun açılması, zikre başlamanız, huşû sahibi olmanız, arkasından hacet namazını kılıp mürşidinizi görmeniz bu safha: 2. Sıratı Mustakîm. Gene size korku yok, mahzun da olmazsınız.

Mürşidinize tâbî oldunuz, ruhunuz Allah'a doğru yola çıktı. 14. basamaktan 21. basamağa kadar 7 tane gök katını aştı, Allah'ın Zat’ına ulaştı. Ne oldu? 3. 7’li basamak da burada tamamlandı. Ruhunuzu Allah'a ulaştırdığınız zaman da size korku yoktur, mahzun da olmazsınız.

Sonra 22., 23., 24. ve 25. basamaklarda bu kişinin tekâmülü devam ediyor. 25. basamakta fizik vücudunu da Allah'a teslim ediyor; muhsinlerden oluyor. Gene korkudan muaf, mahzun olmaz: 4. kademe.

*Daha sonra kişi nefsini Allah'a teslim edecektir. Gene onlara korku yoktur, onlar mahzun da olmazlar.
*İrşada ulaşacaktır kişi. Gene onlara korku yoktur, mahzun da olmazlar.
*İradesini teslim edecektir kişi. Gene onlara korku yoktur, mahzun da olmazlar.
*Tam 7 safhada 7 tane ‘Korku yoktur, mahzun da olmazlar.’ müessesesi Kur'ân’da yer alıyor.

Benzer konular