Takva nedir? Nasıl takva sahibi olabiliriz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Takva » Takva nedir? Nasıl takva sahibi olabiliriz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Takva nedir? Nasıl takva sahibi olabiliriz?

Takva Allahû Tealâ’nın bir ni’metidir. Takva sahibi olmanın en kestirme yolu zikirdir. Zikrinizi arttırmalısınız. Zikrinizi arttırdıkça mutluluğunuzun arttığını göreceksiniz ve adım adım hedeflere yürüyeceksiniz. Allahû Tealâ istiyor ki; her an mutlu olun. Her an mutlu olabilmeniz için her an zikir yapmanız gerekir. Zikir yaptıkça nefsinizin kalbindeki afetlerin azalması, yerini Allah’ın nurlarına terk etmesi söz konusudur. Buna dayalı olarak daimî zikrin sahipleri dünyadaki en mutlu insanlardır. Çünkü daimî zikrin sahiplerinin nefsinin kalbinde, 6-7 aylık bir zaman parçasının sonunda hiç karanlık kalmayacaktır.

Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için kapılar ardına kadar açıktır.

• Allah'a ulaşmayı dileyen bir insanla mürşidine tâbî olan bir insan aynı seviyede değildir.
• Mürşidine tâbî olan bir insanla ruhunu Allah’a ulaştıran bir insan aynı seviyede değildir. Ruhunu Allah’a ulaştıran bir insanla fizik vücudunu Allah’a teslim eden bir insanın seviyesi aynı değildir.
• Fizik vücudunu teslim eden bir insanla nefsini teslim eden bir insan aynı seviyede değildir. Nefsini teslim eden bir insanla iradesini Allah’a teslim eden bir insan eşit değildir.

Her biri birbirinden farklı muhteva taşır.

Sevgili kardeşlerim! Mutluluğun yolu nefsinizin kalbindeki afetlerin tüketilmesine paralel bir seyir takip eder. Ne kadar çok zikir yaparsanız ki; bunun en güzel yolu daimî zikirdir. O kadar kısa sürede, nefsinizin afetleri yok olmaya devam ederek sonunda daimî zikre ulaşırsınız. Nefsinizin afetleri tamamen yok olacaktır. Hepinize kapılar ardına kadar açık sevgili kardeşlerim! Ve kanunu unutmayın: “Seviniz, sevdiriniz. Nefret etmeyiniz, nefret ettirmeyiniz.”

Allah razı olsun.

Benzer konular