Âli İmrân-16’da “Biz mü’min olduk.” diyen takva sahiplerinin aslında Allah’a ulaşmayı dileyenler olduğunu söyleye bilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Mürşid » Âli İmrân-16’da “Biz mü’min olduk.” diyen takva sahiplerinin aslında Allah’a ulaşmayı dileyenler olduğunu söyleye bilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Âli İmrân-16’da “Biz mü’min olduk.” diyen takva sahiplerinin aslında Allah’a ulaşmayı dileyenler olduğunu söyleye bilir miyiz?

Evet. “Âli İmrân-16’da: ‘Biz mü’min olduk.’ diyen takva sahiplerinin aslında Allah’a ulaşmayı dileyenler olduğunu söyleyebilir miyiz?” diyor. Hayır.

Âli İmrân-15’tekiler Allah’a ulaşmayı dileyenler ve böylece mü’min olanlar. Ama Âli İmrân-16’da “Bizim günahlarımızı çevir.” diyenler mürşidlerine ulaşmış, tâbî olmuşlar ve günahlarının sevaba çevrilmesini istiyorlar. Ama öyle de kardeşimizin söylediği gibi de kabul edilebilir. Yani Allah’a ulaşmayı dileyen kişi “Beni mürşidime ulaştır Yarabbi ve ben ona tâbî olayım da benim günahlarımı sevaba çevir.” tarzında bir talepte de bulunabilir.

Âli İmrân Suresinin 15. âyet-i kerimesi sadece Allah’a ulaşmayı dileyenleri ihata ediyor ve Allah’a ulaşmayı diledikleri zaman bunu söylemiş olabilirler. O zaman kardeşimiz haklı olur. Zaten Allahû Tealâ “Ellezîne yekûlune: Onlar derler.” diyor yani daha sonraki bir devrede dediklerine dair bir işaret yok. Demek ki Allah’a ulaşmayı diledikleri zaman Allah onları takva sahibi kılıyor. Cennetle müjdeliyor. Onlar o zaman diyorlar ki Allah’a ulaşmayı diledikten sonra: “Bizi mürşidimize de ulaştır ve bizim günahlarımızı sevaba çevir.”

Benzer konular