Allah'a ulaşmak ne demek?

Anasayfa » Ana Sayfa » Fena Makamı (1. teslim: ruh teslimi) » Allah'a ulaşmak ne demek?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah'a ulaşmak ne demek?

Bir insan, fizik vücut (şu vücut), ruh, bizde bulunan Allahû Tealâ’nın ruhu… Allah bize doğarken ruhundan üfürüyor. Bütün insanlara mutlaka üfürüyor ve bu emanet olan ruhunu geriye istiyor. “Onu sana emanet olarak verdim. Sen, Benim kulumsun. Onu Bana gönder.” diyor. Sadece Allah'a ulaşmayı dileyenler yani ruhlarını ölmeden evvel Allah'a ulaştırmayı dileyenler, Allah’a ruhlarını ulaştırabilirler. Bu ruhun Allah'a ulaşması, kişiyi ‘ermiş evliya’ yapar. Allah’a ermiş olan bir evliya yapar.

Ruhun Allah'a ulaşması ise nefs tezkiyesi denen bir olaya bağlıdır. Evvelâ mürşide mutlaka tâbî olunacaktır. Sonra da zikir yapılarak, “Allah, Allah, Allah, Allah…” diye tesbih çekilerek, Allah’tan bu tesbihe paralel, zikre paralel gelen rahmet, fazl, salâvat adlı nurlardan kalbe gelip yerleşen fazıllar çoğaldıkça, kişinin ruhu gök katlarını, her %7 fazl birikiminde 1 gök katı yükselerek, 7 tane gök katını aşar ve Allah’a ulaşır. İşte Allah'a ulaşmak, bu demek.

Hiç kimse Allah'a ulaşmayı dilemeden Allah'a ulaşamaz. Allah'a ulaşmayı dileyen bir kişi de mürşidine ulaşmadan Allah'a ulaşamaz çünkü ancak mürşidine ulaştığı zaman kalbine îmân yazılır. O îmân kelimesinin etrafında toplanacaktır nurlar. Eğer kalbine îmân yazılmazsa kişinin, nurların toplanması da mümkün değildir. Neticede nurların her %7 birikimiyle ruh 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 tane gök katını aşacaktır. Allah’ın Zat’ına ulaşacaktır. Nur birikimi yoksa, ruhun yükselmesi de Allah'a ulaşması da yoktur sevgili kardeşlerim!

Benzer konular