Cehenneme giren kişi asla çıkamaz diyorsunuz, cennete girmeyi hak edenlerin günahları nasıl cezalanacak ve cehenneme girmek zorunda kalanların sevapları nasıl mükâfatlandırılacak?

Anasayfa » Ana Sayfa » Cennet - Cehennem » Cehenneme giren kişi asla çıkamaz diyorsunuz, cennete girmeyi hak edenlerin günahları nasıl cezalanacak ve cehenneme girmek zorunda kalanların sevapları nasıl mükâfatlandırılacak?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Cehenneme giren kişi asla çıkamaz diyorsunuz, cennete girmeyi hak edenlerin günahları nasıl cezalanacak ve cehenneme girmek zorunda kalanların sevapları nasıl mükâfatlandırılacak?

Cehenneme girenlerin sevapları dünya hayatında mükâfatlanır ve kabirde mükâfatlanır. Ama cehennemde mükâfatlanmaz. Cennete girmeyi hak edenlerin günahları ise gene öldükleri zaman kabir azabı olarak kendilerine çektirilir. Kabirde onlara bir azap söz konusudur; ama cehennem azabı söz konusu değildir.

Kaldı ki kim Allahû Tealâ’ya ulaşmayı dilerse, dilediği anda onun günahları Allahû Tealâ tarafından örtülür. O kişi mürşidine ulaşıp tâbiiyetini gerçekleştirdiği zaman o örtülen günahlarının bir de sevaba çevrilmesi söz konusudur. Bu noktada kişi ölse hiç günahı kalmamıştır ki cehennem azabıyla cezalansın. Cennete gidecek olanların hepsinin günahları mutlaka örtülür. Örtüldüğü için de cezalanmaları söz konusu olmaz. Ama bu noktadan sonra, Allah’a ulaştıktan sonra o kişinin yeni günahlar işlemesi mümkündür. O günahların da sevaplarını aşması söz konusu olmaz normal standartlarda. Ama kim Allah’ın yolundan ayrılırsa (vuslata ulaştıktan sonra mümkündür böyle bir şey) onun günahları tekrar oluşacaktır. Allah onları iki defa hidayete erdirdikten sonra bir defa daha Allah’ın yolundan ayrılırlarsa kalplerini mühürlemesi söz konusudur. O zaman onların zaten cehenneme girmesi söz konusudur. Allah razı olsun.

Benzer konular