Allah’a ulaşmayı dileyenler Allah ve resûlüne itaat edenlerdir diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Allah’a ulaşmayı dileyenler Allah ve resûlüne itaat edenlerdir diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Allah’a ulaşmayı dileyenler Allah ve resûlüne itaat edenlerdir diyebilir miyiz?

Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadîs-i şerifinde, “Kim Allah’ın davetine icabet etmezse Allah’ın resûlüne asi olur. Allah’ın daveti kendisinedir.” buyuruyor. Buradan Allah’a ulaşmayı dilemeyen Allah’ın resûlüne asi olur neticesi çıkıyor ortaya. Buna göre Allah’a ulaşmayı dileyenler Allah ve resûlüne itaat edenlerdir diyebilir miyiz?

Evet, Allah’a ulaşmayı dileyenler, Allah’a ve resûlüne itaat edenlerdir. Demek ki Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında da bütün sahâbe, Allah’a ulaşmayı dilemişler; Allah’ın davetine icabet etmişler.

Allahû Tealâ buyuruyor ki:

13/RA'D-14: Lehu da’vetul hakk(hakkı), vellezîne yed’ûne min dûnihî lâ yestecîbûne lehum bi şey’in illâ ke bâsitı keffeyhi ilâl mâi li yebluga fâhu ve mâ huve bi bâligıhî, ve mâ duâul kâfirîne illâ fî dalâl(dalâlin).
Hakkın daveti O’nadır (Kendisinedir, Allah’adır). O'ndan başkasına davet ettikleri (şeyler), onlara bir şeyle icabet etmezler. Onlar ancak suya, onun ağzına, suyun ulaşması için avucunu açmış kimse gibidir. O (su), ona ulaşacak değildir. Ve kâfirlerin daveti, dalâletten (su nasıl onların ağızlarına ulaşamıyorsa, dalâlette olanlar da hidayete ulaşamaz) başka bir şey değildir.


lehu davetul hakku: Allah’ın daveti O’nadır; Hakk olan Kendisinedir.

Benzer konular