Ankebût Suresinin 5. âyet-i kerimesine göre Allah’a ulaşmayı dileyenler mutlaka cennete gireceklerdir diyebilir miyiz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Ankebût Suresinin 5. âyet-i kerimesine göre Allah’a ulaşmayı dileyenler mutlaka cennete gireceklerdir diyebilir miyiz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Ankebût Suresinin 5. âyet-i kerimesine göre Allah’a ulaşmayı dileyenler mutlaka cennete gireceklerdir diyebilir miyiz?

Ankebût-5:

29/ANKEBÛT-5: Men kâne yercû likâallâhi fe inne ecelallâhi le âtin, ve huves semîul alîm(alîmu).
Kim Allah’a mülâki olmayı (hayattayken Allah’a ulaşmayı) dilerse, o taktirde muhakkak ki Allah’ın tayin ettiği zaman mutlaka gelecektir (ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır). Ve O; en iyi işiten, en iyi bilendir.


“Kim Allah’a mülâki olmayı dilerse Allah’ın tayin ettiği o gün, o zaman mutlaka gelecektir. Ve Allah en iyi işiten ve en iyi bilendir.”

Allah’ın tayin ettiği o zaman mutlaka gelecektir; ruhu mutlaka hayattayken Allah’a ulaşacaktır.

Burada Allahû Tealâ, Allah’a mülâki olmayı dileyenlerin mutlaka Allah’a ulaşacaklarını söylüyor. Cennetle alâkalı bir husus serdetmemiş burada ama Allah’ın tayin ettiği o gün mutlaka geleceğine göre bunun mânâsı, o kişinin ruhu Allah’a ulaşacaktır yani gideceği yer, 3. kat cennettir. Dolaylı olarak cennet çıkıyor ama âyet-i kerimenin kendisinde kişinin cennete gireceğine dair bir işaret yok. Cennet açısından bir işaret verilmemiş ama kişinin Allah’a mutlaka ulaşacağı kesinlik kazanıyor. Kişi Allah’a ulaştığına göre 3. kat cenneti hak edecek. Allah’a ulaşmayı dilediğinde 1. kat cenneti, mürşidine ulaştığı zaman 2. kat kat, ruhunu Allah’a ulaştırdığı zaman 3. kat.

Benzer konular