Kişi ölmeden önce Allah’a ulaşırsa, öldükten sonra cennet garantisi var mıdır? Cennetle müjdelenmiş olur mu?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Kişi ölmeden önce Allah’a ulaşırsa, öldükten sonra cennet garantisi var mıdır? Cennetle müjdelenmiş olur mu?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Kişi ölmeden önce Allah’a ulaşırsa, öldükten sonra cennet garantisi var mıdır? Cennetle müjdelenmiş olur mu?

Elbette. Allah'a ulaşmayı dileyerek daha mürşidine ulaşmadan ölen bir kişi 1. kat cennetin sahibidir. Eğer yaşarsa, Allah ona mürşid sevgisi verecektir. Mürşidine tâbî olacaktır. Bu noktada kişi mürşidine tâbî olsa ve bu noktaya ulaşabilse 2. kat cennetin sahibidir. Sonra vücudundan ayrılan ruhu Allah’a ulaştırmak için o kişi zikir sayısını arttıracaktır, arttıracaktır ve neticede ruhu Allah’a ulaşacaktır. O kişi ermiş evliya olacaktır. Niçin ermiş? Ruhu Allah’a erdiği için, Allah’a ulaştığı için Allah’a ermiş oluyor. Ulaşmak, varmak, ermek istikametinde… Öyleyse sevgili kardeşlerim, buraya kadar olan kesim Allahû Tealâ tarafından garanti ediliyor. Yani ruhun Allah’a ulaşması ve kişinin ermiş evliya olmasına kadar Allahû Tealâ garanti veriyor. Kur’ân’daki ifade şöyle:

42/ŞÛRÂ-13: Şeraa lekum mined dîni mâ vassâ bihî nûhan vellezî evhaynâ ileyke ve mâ vassaynâ bihî ibrâhîme ve mûsâ ve îsâ, en ekîmûd dîne ve lâ teteferrakû fîhi, kebure alâl muşrikîne mâ ted’ûhum ileyhi, allâhu yectebî ileyhi men yeşâu ve yehdî ileyhi men yunîb(yunîbu).
(Allah) dînde, onunla Hz. Nuh’a vasiyet ettiği (farz kıldığı) şeyi (şeriati); “Dîni ikame edin (ayakta, hayatta tutun) ve onda (dînde) fırkalara ayrılmayın.” diye Hz. İbrâhîm’e, Hz. Musa’ya ve Hz. İsa’ya vasiyet ettiğimiz şeyi Sana da vahyederek, size de şeriat kıldı. Senin onları, kendisine çağırdığın şey (Allah’a ulaşmayı dileme) müşriklere zor geldi. Allah, dilediğini Kendisine seçer ve O’na yöneleni, Kendisine ulaştırır (ruhunu hayatta iken Kendisine ulaştırır).


“Kim Bana ulaşmayı dilerse,” diyor Allahû Tealâ, “Ben onu Kendime ulaştırırım.”

Yani Allah'a ulaşmayı dileyen birisine Allahû Tealâ zikir sevgisi veriyor. Allahû Tealâ namaz sevgisi veriyor. Allahû Tealâ her türlü yardımı yapıyor. Bu kişiyi 7-8 ay zarfında 7 tane gök katını aşırıp 7. gök katında 7 tane âlemden geçirip sonra dikey bir yolculukla Sidretül Münteha’ya ulaştırıp oradan Allah’ın Zatı’na ulaşmasını Allah sağlıyor.

Allah razı olsun.

Benzer konular