Bu dünyada, bir kişinin cennete veya cehenneme gideceğinin kararını vermek doğru mudur?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Bu dünyada, bir kişinin cennete veya cehenneme gideceğinin kararını vermek doğru mudur?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Bu dünyada, bir kişinin cennete veya cehenneme gideceğinin kararını vermek doğru mudur?

A benim zavallı kardeşim! Hiç anlamamışsın söylediğimi. İşte gene sizlerle karşı karşıyayız. Yavrum! Kur’ân diyor ki: “Bir insan Allah’a ulaşmayı dilemezse, onun gideceği yer cehennemdir.” diyor.

Bir defa daha söyleyelim, hem Arapçasını hem Türkçesini. Lütfen not al da git onlara, dîn öğretenlere sor, “Doğru mu?” diye. Yûnus Suresi 7 ve 8. âyetler. Yazdın mı? Yûnus Suresi 7 ve 8. âyetler.

10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatmeennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn(gâfilûne).
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah’a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.

10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).


“Onlar ki; Bize mülâki olmayı (ruhlarını ölmeden evvel Bize ulaştırmayı) dilemezler. Onlar, dünya hayatından razıdırlar. Dünya hayatıyla mutmain olurlar (doyuma ulaşırlar). Onlar, Bizim âyetlerimizden gâfil olanlardır. Onların gidecekleri yer kazandıkları (dereceler) itibariyle ateştir (cehennemdir).” diyor. “Allah’a ulaşmayı dilemeyen herkesin gideceği yer cehennemdir.” diyor Allahû Tealâ.

Öyleyse biz mi söylüyoruz? Yoksa Allah mı söylüyor?

Benzer konular