Huşûyu ve huşûsuzluğun sebeplerini açıklar mısınız?

Anasayfa » Ana Sayfa » Allah'a Ulaşmayı Dilemek » Huşûyu ve huşûsuzluğun sebeplerini açıklar mısınız?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Huşûyu ve huşûsuzluğun sebeplerini açıklar mısınız?

Sevgili Efendimiz! Ellerinizden hürmetle ve hasretle öperim. (Biz de gözlerinden öperiz, muhabbetle.)

Cami cemaatiyle konuştuğumuzda huşû konusunda yetersiz olduklarını ifade ediyorlar. Efendimiz! Huşûyu ve huşûsuzluğun sebeplerini açıklar mısınız?

Huşû, sadece Allah’a ulaşmayı dileyen bir insanda oluşan bir vetiredir. Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişi, huşû sahibi olamaz. Huşû sahibi olmayan kişi sadece Allah’a ulaşmayı dilemeyen kişidir.

Öyleyse sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Sadece huşû konusunda yetersiz değiller. Başka konularda da yetersizler. Eğer Allah’a ulaşmayı dilemezlerse, yetersizlikleri ömür boyunca devam edecektir. Huşû, Allah’a ulaşmayı dileyen kişiyi, sadece onları tesiri altına alan bir duygudur. Bir histir. Ama Allah’a ulaşmayı dilemeyen hiç kimse huşû sahibi olamaz.

Öyleyse cami cemaatine benden selâm söyleyin. Allah’a ulaşmayı dilerlerse, ne kadar çabuk huşû sahibi olduklarını görecekler. Yaşayacaklar. Üstelik de ruhlarını Allah’a, Allah ulaştıracak. Ulaştıkları zaman, 1. huşûya değil, 3. huşûya ulaşmış olacaklar.

Allah’a ulaşmayı diledikleri zaman, 1. huşûdalar.
Mürşidlerine ulaşıp tâbî oldukları zaman, 2.’sindeler.
Ve ruhlarını Allah’a ulaştırdıkları zaman, 3. huşûdalar.

Sevgili kardeşlerim, can dostlarım, gönül dostlarım! Her şey buradan çok güzel görünüyor. Size de öyle görünüyor mu? Görüyorsunuz ki; her derdin bir çözümü var.

Benzer konular