Saidi Nursi Hazretlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili açıklamalarıyla, günümüz dîn âlimlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili görüşleri hakkında ne buyurursunuz?

Anasayfa » Ana Sayfa » Günümüz Dîn Adamları » Saidi Nursi Hazretlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili açıklamalarıyla, günümüz dîn âlimlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili görüşleri hakkında ne buyurursunuz?
share on facebook  tweet  share on google  print  

Saidi Nursi Hazretlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili açıklamalarıyla, günümüz dîn âlimlerinin Mehdi (A.S)’la ilgili görüşleri hakkında ne buyurursunuz?

Saidi Nursi Hazretleri, Mehdi (A.S)’la ilgili açıklamalarının bir bölümünde: “O’nun en büyük düşmanları ehl-i fukuha olacaktır (fıkıh ehli) olacaktır. O gün gerçekten O’na düşman olanlar onlardır.” diyor.

“Oysa bu ehl-i fukuha âlimleri için fıkıh kitaplarında ve halk arasında kıyâmet günü her âlimin etrafında 70 kişiye şefaat edeceği’ söyleniyor. Bu söylemek yetmez, bir tarikat grubunun başındaki 2. Kişi, Mehdi (A.S)’la ilgili bir konuşmasında, “Mehdi (A.S) geldiğinde belki biz de bilmeden onun karşısında olacağız.” diyor. Bu hususlar hakkında ne buyurursunuz?

Fıkıh ilmi hiç kimseye kurtuluşu sağlayamaz sevgili kardeşlerim. Fıkıh; bir insanın şu dünya üzerinde diğer insanlarla ilişkilerinde davranış biçimlerini dizayn eden ilmin adıdır. Zaten bir fıkıh hocası için söylenen şey açık ve kesindir; İslâm Hukuku hocası. Hukuk; insanlar arasındaki anlaşmazlıkları dizayn eden bir temel öğreti dalıdır ve hududu o kadardır. Onun ötesi yok. Hiç kimseyi fıkıh ilmi kurtaramaz.

Kardeşimiz sualinde diyor ki: “Bu söylemek yetmez, bir tarikat grubunun başındaki 2. kişi Mehdi (A.S)’la ilgili bir konuşmasında: ‘Mehdi (A.S) geldiğinde belki biz de bilmeden onun karşısında olacağız.’ diyor. Bu hususlar hakkında ne buyurursunuz?”

Oldular bile sevgili kardeşlerim. Herkes Mehdi (A.S)’ın karşısında. En hazin tarafı; Mehdi (A.S)’ın söylediklerine kimsenin kulak asmaması. Allahû Tealâ hidayetin bütün sırlarını O’nun ağzıyla açıklıyor bu hidayet çağında ama insanlar onları incelemek zahmetine katlanmıyorlar. Sadece O’nun bir sahtekâr olduğunu söylüyorlar, yalancı olduğunu söylüyorlar. Sevgili kardeşlerim, ne kadar hazin bir tablo öyle değil mi? Peki bir gün hakikat anlaşılmayacak mı? O zaman bu insanların mahcubiyetini düşünmek bile istemiyorum.

Benzer konular