İslâm’ın 5 şartı ile cennete girilemeyeceğini söylüyorsunuz. Dîn adamları bunları neden camide söylemiyorlar?

Anasayfa » Ana Sayfa » İslâm » İslâm’ın 5 şartı ile cennete girilemeyeceğini söylüyorsunuz. Dîn adamları bunları neden camide söylemiyorlar?
share on facebook  tweet  share on google  print  

İslâm’ın 5 şartı ile cennete girilemeyeceğini söylüyorsunuz. Dîn adamları bunları neden camide söylemiyorlar?

Konunun en korkunç tarafına dokundunuz. Çünkü onlar İslâm’ın 5 şartından daha ötesini kimseye anlatmıyorlar. Onlara göre namaz kılmak var, oruç tutmak var, zekât vermek var, hacca gitmek var, kelime-i şahadet getirmek var. “İslâm budur.” diyorlar. Hayır, İslâm bu değildir. İslâm “teslim olan”dır. Namaz kılan, oruç tutan, zekât veren, hacca giden ve kelime-i şahadet getiren kişi hiçbir şeyini Allah’a teslim etmemiştir. Oysaki Allahû Tealâ;

1- Ruhumuzu,
2- Fizik bendimizi,
3- Nefsimizi,
4- İrademizi; bu dört tane faktörü de Allah’a teslim etmemizi emrediyor,

Dînimiz bu sebeple İslâm dîni adını almış yani “Allah’a teslim olan” demek.

Sevgili kardeşlerim! Ruhunuzu da fizik bedeninizi de nefsinizi de iradenizi de Allah’a teslim etmekle hepiniz vazifelisiniz. Başkaları size bu konuda ders vermeye kalkarsa onlarla bizi karşılaştırın.
Sevgili kardeşlerim! Bütün insanlar için Allah’ın dostları var. Allahû Tealâ emirlerini vermiş ama insanlar unutmuş. Allahû Tealâ dînimizin adını İslâm koyuyor. İslâm “teslim olan” demek. Allah’a ulaşmayı dileyen bir insan henüz Allah’a ulaşmayı dilemiş ama teslim olmamıştır. Mürşidine tâbî olacaktır, o zaman ruhu vücudundan ayrılacaktır, Allah’a doğru yola çıkacaktır. 7-8 aylık bir devrenin sonunda 7 tane gök katını aşan ruh Allah’a ulaşacaktır ve kişi ermiş evliya olmak şerefine ulaşacaktır. Kişinin ruhu Allah’a ulaşmış olacaktır. Fizik vücudun teslimi, nefsin teslimi, muhlis olmak, iradeyi Allah’a teslim etmek sonraki bölümlerdir. Her şey, başlangıcında aynı sırayı takip eder:

1- Allah’a ulaşmayı dilemek,
2- Mürşide tâbiiyet,
3- Ruhun Allah’a teslimi,
4- Fizik bedenin teslimi,
5- Nefsin Allah’a teslimi,
6- Muhlis olmak,
7- İradeyi Allah’a teslim etmekten oluşan 7 tane safha.

Her biri, ayrı bir kat cennetin sahibi kılar sizi.

Sevgili kardeşlerim! Tabiatıyla böyle bir hedefe ulaşmak için evvelâ mürşidinize tâbî olmanız, sonra da bu tâbiiyetin arkasından Allah’a doğru yola çıkan ruhunuzu Allah’a ulaştırmanız ki; 7-8 aylık bir devrede bu da gerçekleşir, ondan sonra, ruhunuzu teslim ettikten sonra fizik bedeninizi, nefsinizi Allah’a teslim etmeniz şarttır. Bu arada muhlis olmak da temel bir şartı oluşturuyor.

Sevgili kardeşlerim! Hepiniz için Allahû Tealâ’nın istediği şey bu hedeflere birer birer ulaşmanızdır.

Allah razı olsun.

Benzer konular